Stadia op de levensweg

Prijs € 49,90

Niet beschikbaar

Søren Kierkegaard

Hardback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stadia op de levensweg is het grote pseudonieme werk van Søren Kierkegaard uit 1845 waarin centrale thema's uit de eerdere geschriften Of/Of, Vrees en beven en De herhaling bij elkaar komen.Kierkegaard presenteert hier een verzameling manuscripten die in het bezit gekomen is van Hilarius Bogbinder. De uitgave van Bogbinder bestaat uit drie delen:- het verslag van een feestmaal waarbij de aanwezigen, naar analogie van Plato's symposium, een lofrede op de erotiek houden;- in contrast daarmee een pleidooi voor het huwelijk;- het dagboek van een verliefde jongeman die niet in staat is de relatie in stand te houden en nu een religieuze zoektocht onderneemt, gevolgd door de bespiegelingen hierover van Frater Taciturnus, die de verhouding tussen de esthetische, ethische en religieuze levenswijze nauwgezet analyseert.Opvallend is vooral dat, vergeleken bij Of/Of, het religieuze in Stadia op de levensweg een heel eigen statuut krijgt.De drie 'stadia' worden in hun diverse varianten kleurrijk beschreven en beargumenteerd, maar krijgen ook gestalte in de verschillende personages. Het geheel is in zijn rijkdom een meesterstuk van Kierkegaards schrijverschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Søren Kierkegaard
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789460361593
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Stadia op de levensweg is het grote pseudonieme werk van Søren Kierkegaard uit 1845 waarin centrale thema's uit de eerdere geschriften Of/Of, Vrees en beven en De herhaling bij elkaar komen.
Kierkegaard presenteert hier een verzameling manuscripten die in het bezit gekomen is van Hilarius Bogbinder. De uitgave van Bogbinder bestaat uit drie delen:
- het verslag van een feestmaal waarbij de aanwezigen, naar analogie van Plato's symposium, een lofrede op de erotiek houden;
- in contrast daarmee een pleidooi voor het huwelijk;
- het dagboek van een verliefde jongeman die niet in staat is de relatie in stand te houden en nu een religieuze zoektocht onderneemt, gevolgd door de bespiegelingen hierover van Frater Taciturnus, die de verhouding tussen de esthetische, ethische en religieuze levenswijze nauwgezet analyseert.

Opvallend is vooral dat, vergeleken bij Of/Of, het religieuze in Stadia op de levensweg een heel eigen statuut krijgt.
De drie 'stadia' worden in hun diverse varianten kleurrijk beschreven en beargumenteerd, maar krijgen ook gestalte in de verschillende personages. Het geheel is in zijn rijkdom een meesterstuk van Kierkegaards schrijverschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Søren Kierkegaard
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789460361593
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99