Staat van ontkenning (e-Book)

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Erik Rozing

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Erik Rozing schept overtuigend en met scherpe humor een intrigerend toekomst­beeld van onze samenleving – is dit werkelijk wat ons over enkele decennia te wachten staat? Astrid stond op een verlaten duinweg voor het hek van een vrijstaande villa in de Koepelduinen. Het was eind september, een hete, windstille namiddag van een verlepte zomer die maar geen plaats maakte voor de herfst. De droogte had de berm geelbruin gekleurd en alleen het helmgras overleefde. Zo’n honderd meter verder, waar het strand overging in het eerste duin, lag de Groene Zeewering.Na een pandemie, een wereldwijde recessie en een nucleaire oorlog, is het klimaatbeleid ook in Nederland op een zijspoor beland. De zeespiegel stijgt in hoog tempo en verbrokkelt niet alleen de kustlijn, maar verdeelt ook de bevolking. Klimaatgroepering Gaia wint aan steun, ondanks haar nietsontziende methodes. Als een minister om het leven komt bij een terroristische aanslag, werpt Astrid Franken zich op om het tij te keren. Terwijl ze als vicepremier voor de Sociaaldemocraten het land bijeen probeert te houden, gaat haar huwelijk gebukt onder een geheim van haar man Victor, een briljant en omstreden wetenschapper die zich nog steeds sterk verbonden voelt met Rusland, het land waar hij onderzoek deed en dat hij moest ontvluchten.Terwijl Astrid zich steeds meer zorgen maakt over de invloed van het klimaat op de mens, maakt hun kritische tienerzoon Adam zich vooral zorgen op de invloed van de mens op het klimaat. Hij blijkt verbonden aan Gaia en weet meer van de aanslagen dan hij wil loslaten.Als de dreiging vanuit zee steeds sterker wordt, moet Astrid alles op alles zetten om een land te redden dat, net als haar ongebruikelijke gezin, in chaos uiteen dreigt te vallen.In de pers‘Het beste voor iedereen is een bijzonder mooi geschreven en ingenieus in elkaar gestoken roman die het genre overstijgt.’ ****  de Volkskrant‘Geestige, inhoudelijk sterke roman met kleurrijke types en hun gedrag, diagnose en behandeling.’ Zin‘De psychiater en het meisje biedt een realistisch en prettig droog verwoord inkijkje in de mores in de kliniek.’ Trouw

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erik Rozing
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402317190
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2021
Bestandsgrootte
980386 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Erik Rozing schept overtuigend en met scherpe humor een intrigerend toekomst­beeld van onze samenleving – is dit werkelijk wat ons over enkele decennia te wachten staat?

Astrid stond op een verlaten duinweg voor het hek van een vrijstaande villa in de Koepelduinen. Het was eind september, een hete, windstille namiddag van een verlepte zomer die maar geen plaats maakte voor de herfst. De droogte had de berm geelbruin gekleurd en alleen het helmgras overleefde. Zo’n honderd meter verder, waar het strand overging in het eerste duin, lag de Groene Zeewering.

Na een pandemie, een wereldwijde recessie en een nucleaire oorlog, is het klimaatbeleid ook in Nederland op een zijspoor beland. De zeespiegel stijgt in hoog tempo en verbrokkelt niet alleen de kustlijn, maar verdeelt ook de bevolking. Klimaatgroepering Gaia wint aan steun, ondanks haar nietsontziende methodes. Als een minister om het leven komt bij een terroristische aanslag, werpt Astrid Franken zich op om het tij te keren. Terwijl ze als vicepremier voor de Sociaaldemocraten het land bijeen probeert te houden, gaat haar huwelijk gebukt onder een geheim van haar man Victor, een briljant en omstreden wetenschapper die zich nog steeds sterk verbonden voelt met Rusland, het land waar hij onderzoek deed en dat hij moest ontvluchten.

Terwijl Astrid zich steeds meer zorgen maakt over de invloed van het klimaat op de mens, maakt hun kritische tienerzoon Adam zich vooral zorgen op de invloed van de mens op het klimaat. Hij blijkt verbonden aan Gaia en weet meer van de aanslagen dan hij wil loslaten.

Als de dreiging vanuit zee steeds sterker wordt, moet Astrid alles op alles zetten om een land te redden dat, net als haar ongebruikelijke gezin, in chaos uiteen dreigt te vallen.

In de pers

Het beste voor iedereen is een bijzonder mooi geschreven en ingenieus in elkaar gestoken roman die het genre overstijgt.’ ****  de Volkskrant

‘Geestige, inhoudelijk sterke roman met kleurrijke types en hun gedrag, diagnose en behandeling.’ Zin

De psychiater en het meisje biedt een realistisch en prettig droog verwoord inkijkje in de mores in de kliniek.’ Trouw




Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erik Rozing
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402317190
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2021
Bestandsgrootte
980386 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99