Sprong in het heelal 1: Operatie Luna

Een hoorspel

Prijs € 15,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Charles Chilton

MP3 | Februari 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 33 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De eerste expeditie naar de maan. De eerste schreden op het gebied van de ruimtevaart voeren de luisteraar naar de maan waar de ruimtevaarders kennismaken met tijdreizigers. Beroemd hoorspel uit de jaren vijftig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charles Chilton
Voorgelezen door
Arend Jan Heerma van Voss, John de Freese, Jan Borkus, Adolf Bouwmeester, Jan van Ees, Wam Heskes, Harry Bronk, Nico, de Jong, Peter Aryans, Johan Wolder, Willem de Vries, Han König, Maarten, Kapteyn, Rien van Noppen, Eva Janssen, Paul van der Lek
Uitgever
Uitgeverij Rubinstein
ISBN
9789047611080
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Bestandsgrootte
308 MB
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sprong in het heelal is het meest succesvolle sciencefictionhoorspel op de Nederlandse radio. Het werd, tussen 1955 en 1958, in drie langlopende series door de KRO uitgezonden, te weten: Serie 1: Operatie Luna, Serie 2: Het Marsmysterie en Serie 3: Mars slaat toe. Sindsdien zijn de series meermalen herhaald.

Het uit drie series bestaande feuilleton werd gebaseerd op het BBC-hoorspel Journey into space van de Engelse schrijver Charles Chilton. In Nederland werd het, vertaald door Eddy Franquinet alias P.R.O. Peller en geregisseerd door Léon Povel, uitgezonden vanaf 1955. Dat was vlak voordat de space-race tussen de VS en de Sovjet Unie op het punt stond los te barsten. De NASA werd opgericht en de Sovjet Unie zou weldra de kunstmaan Spoetnik in een baan om de aarde brengen. Over wat er zich in de ruimte af zou spelen gingen kortom de wildste geruchten.

Dit luisterboek bevat de complete eerste serie: Operatie Luna. Vijf afleveringen van deze 18-delige hoorspelserie zijn in de loop van de jaren verdwenen in de omroeparchieven, maar werden voor deze uitgave opnieuw, van het originele script, voorgelezen door Arend Jan Heerma van Voss. De aan- en afkondigingen zijn opnieuw ingesproken door de regisseur Léon Povel, op 96-jarige leeftijd!

In Operatie Luna bouwt de Australische uitvinder Steve Mitchell een door atoomkracht aangedreven ruimteraket. In gezelschap van de vlieger Jeff Morgan, de marconist Jimmy Barnet en dr. Matthews maakt hij een verkenningsvlucht naar de maan. Als de ruimtevaarders van het eerste uur naar de aarde willen terugkeren, grijpt een eskader vliegende schotels van een andere planeet in en verplaatst hen niet alleen buiten het zonnestelsel, maar ook buiten de tijd.

Sprong in het heelal bevat ruim 100 speciaal voor de serie ontworpen ruimtegeluiden. Het boeiende van dit verhaal is, dat de fantasie steeds wortelt in wetenschappelijke feiten en theorieën, waardoor alle gebeurtenissen voor ons gevoel binnen de sfeer van het mogelijke liggen, al lijken zij vaak ongerijmd en gedurfd.

Cast
Stem in de afleveringen 1, 2, 3, 5, 6: Arend Jan Heerma van Voss
Jeff Morgan: John de Freese
Jimmy Barnet: Jan Borkus
Dokter Matthews: Adolf Bouwmeester
Steve Mitchell: Jan van Ees
De stem: Wam Heskes
Verder werkten mee: Harry Bronk, Nico de Jong, Peter Aryans, Johan Wolder, Willem de Vries, Han König, Maarten Kapteyn, Rien van Noppen, Eva Janssen, Paul van der Lek, Daan van Ollefen, Piet Ekel, Frans Somers

Nederlandse bewerking: Eddy Franquinet alias P.R.O. Peller
Techniek: André du Bois en Ad van der Ven
Muziek: Parados uit Medea van Samuel Barber
Editing, samenstelling, restauratie en geluiden: Gerard Leeuw
Regie: Léon Povel

Sprong in het heelal 1: Operatie Luna werd uitgezonden door de KRO tussen 1 oktober 1955 en 11 februari 1956. Deze luisterboekproductie is tot stand gekomen ism Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Inhoud
Deel 1: Mislukte start
Deel 2: Een aanbod
Deel 3: Het geheim van mr. Mitchell
Deel 4: De start
Deel 5: Op reis door de ruimte
Deel 6: Landing op de maan
Deel 7: Vreemde dingen op de maan
Deel 8: Is terugkeer mogelijk of niet
Deel 9: Vliegende schotels
Deel 10: Verloren in de eindeloze ruimte
Deel 11: De reddende planeet
Deel 12: Op aarde, maar waar en wanneer?
Deel 13: Steeds meer raadsels
Deel 14: De stem
Deel 15: In het binnenste der aarde
Deel 16: Onthullingen
Deel 17: Terug tot elke prijs
Deel 18: De weg terug

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charles Chilton
Voorgelezen door
Arend Jan Heerma van Voss, John de Freese, Jan Borkus, Adolf Bouwmeester, Jan van Ees, Wam Heskes, Harry Bronk, Nico, de Jong, Peter Aryans, Johan Wolder, Willem de Vries, Han König, Maarten, Kapteyn, Rien van Noppen, Eva Janssen, Paul van der Lek
Uitgever
Uitgeverij Rubinstein
ISBN
9789047611080
Formaat
MP3
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99