Sprintend door niemandsland

Uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919

Prijs € 27,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Adin Dobkin

Paperback | Mei 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919 'Een episch verhaal.' The Wall Street Journal Op 29 juni 1919, een dag na de ondertekening van het Verdrag van Versailles, verschijnen slechts zeventig wielrenners bij de start van de dertiende Tour de France. Ze doorkruisen een vernietigd naoorlogs landschap, getekend door de recente oorlog. De meeste renners komen rechtstreeks van het front, waar ze landgenoten hebben zien lijden en sterven. Hun uithoudingsvermogen wordt nu nogmaals getest: in een slopende wedstrijd van 30 dagen. Sprintend door niemandsland is een verbluffend, waargebeurd verhaal over een editie van de Tour die de boeken in zou gaan als de zwaarste race ooit. Van de zeventig deelnemers zouden er maar elf de finish bereiken. Een fascinerend verhaal uit de wielergeschiedenis dat wielerliefhebber zou moeten lezen. 'Verbluffend. Met prachtige zinnen, een meeslepend verhaal en nauwgezet onderzoek is dit meer dan een verslag van een race. Dobkin roept een wereld op die wankelt in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog.' Phil Klay, National Book Award-winnaar en auteur van Oorlogsverhalen Adin Dobkin is schrijver en journalist voor onder andere The New York Times Magazine, The Atlantic, The Paris Review en The Los Angeles Review of Books. Sprintend door niemandsland is zijn eerste boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adin Dobkin
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000380565
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919

'Een episch verhaal.' The Wall Street Journal

Op 29 juni 1919, een dag na de ondertekening van het Verdrag van Versailles, verschijnen slechts zeventig wielrenners bij de start van de dertiende Tour de France. Ze doorkruisen een vernietigd naoorlogs landschap, getekend door de recente oorlog. De meeste renners komen rechtstreeks van het front, waar ze landgenoten hebben zien lijden en sterven. Hun uithoudingsvermogen wordt nu nogmaals getest: in een slopende wedstrijd van 30 dagen.

Sprintend door niemandsland is een verbluffend, waargebeurd verhaal over een editie van de Tour die de boeken in zou gaan als de zwaarste race ooit. Van de zeventig deelnemers zouden er maar elf de finish bereiken. Een fascinerend verhaal uit de wielergeschiedenis dat wielerliefhebber zou moeten lezen.

'Verbluffend. Met prachtige zinnen, een meeslepend verhaal en nauwgezet onderzoek is dit meer dan een verslag van een race. Dobkin roept een wereld op die wankelt in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog.' Phil Klay, National Book Award-winnaar en auteur van Oorlogsverhalen

Adin Dobkin is schrijver en journalist voor onder andere The New York Times Magazine, The Atlantic, The Paris Review en The Los Angeles Review of Books. Sprintend door niemandsland is zijn eerste boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adin Dobkin
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000380565
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99