Spraakwater, kaartspel

Kaartspel voor gesprekstraining

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ruud van den Belt, Ruth Jansen, Lieke van Pagée, Rieke Wynia

April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

SPRAAKWATER is een kaartspel voor gesprekstraining Nederlands. Met Spraakwater trainen leerlingen of studenten op een leuke en interactieve manier hun gespreksvaardigheid door met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse onderwerpen. Leerlingen of studenten worden aangespoord om hun gegeven antwoord te onderbouwen met argumenten en om de discussie met andere leerlingen aan te gaan. IN GESPREK MET ELKAAR ‘Waar ben je trots op?’, ‘Eerlijk verliezen of valsspelend winnen?’ en ‘Wat hoop je ooit nog mee te maken?’. Spraakwater daagt uit om antwoord te geven op deze en andere vragen. Leerlingen of studenten raken in groepjes van maximaal vier personen in gesprek met elkaar over alledaagse onderwerpen. Ze oefenen hiermee indirect en op speelse wijze hun gespreksvaardigheid. Het beargumenteren van keuzes en actief luisteren spelen hierbij een centrale rol. Het kaartspel draagt er bovendien aan bij dat leerlingen of studenten elkaar beter leren kennen. SPRAAKWATER BIEDT: - 50 speelkaarten verdeeld over 5 categorieën: 1. Sport & gezondheid 2. Liefde & vriendschap 3. Wonen & werken 4. Vakantie & vrije tijd 5. Hersenkrakers - een joker, een kaart met tips en een kaart met gespreksregels - een verwerkingsopdracht - een handzaam boekje met toelichting en spelregels - projecteerbare kaarten om de kaarten klassikaal te bespreken LEERLINGEN OEFENEN: - het voeren van een (informeel) gesprek over alledaagse onderwerpen - het stellen van vragen - het op gang houden van een gesprek - het beargumenteren van een keuze - actief luisteren

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruud van den Belt, Ruth Jansen, Lieke van Pagée, Rieke Wynia
Uitgever
Deviant, Uitgeverij
ISBN
9789491699818
Bindwijze
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

SPRAAKWATER is een kaartspel voor gesprekstraining Nederlands. Met Spraakwater trainen leerlingen of studenten op een leuke en interactieve manier hun gespreksvaardigheid door met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse onderwerpen. Leerlingen of studenten worden aangespoord om hun gegeven antwoord te onderbouwen met argumenten en om de discussie met andere leerlingen aan te gaan.
IN GESPREK MET ELKAAR
‘Waar ben je trots op?’, ‘Eerlijk verliezen of valsspelend winnen?’ en ‘Wat hoop je ooit nog mee te maken?’. Spraakwater daagt uit om antwoord te geven op deze en andere vragen. Leerlingen of studenten raken in groepjes van maximaal vier personen in gesprek met elkaar over alledaagse onderwerpen. Ze oefenen hiermee indirect en op speelse wijze hun gespreksvaardigheid. Het beargumenteren van keuzes en actief luisteren spelen hierbij een centrale rol. Het kaartspel draagt er bovendien aan bij dat leerlingen of studenten elkaar beter leren kennen.
SPRAAKWATER BIEDT:
- 50 speelkaarten verdeeld over 5 categorieën:
1. Sport & gezondheid
2. Liefde & vriendschap
3. Wonen & werken
4. Vakantie & vrije tijd
5. Hersenkrakers
- een joker, een kaart met tips en een kaart met gespreksregels
- een verwerkingsopdracht
- een handzaam boekje met toelichting en spelregels
- projecteerbare kaarten om de kaarten klassikaal te bespreken
LEERLINGEN OEFENEN:
- het voeren van een (informeel) gesprek over alledaagse onderwerpen
- het stellen van vragen
- het op gang houden van een gesprek
- het beargumenteren van een keuze
- actief luisteren

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruud van den Belt, Ruth Jansen, Lieke van Pagée, Rieke Wynia
Uitgever
Deviant, Uitgeverij
ISBN
9789491699818
Bindwijze
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99