Psychisch sterker door mediteren

Prijs € 11,50

Uitverkocht

Tessa Gottschal

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Steeds meer mensen merken de gunstige effecten van meditatie. Ook wetenschappelijk komen er steeds meer bewijzen verschijnen van de lichamelijke en psychische verbeteringen die mediteren geeft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tessa Gottschal
Uitgever
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063789442
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
103

Beschrijving


Het is een mooie ontwikkeling dat mediteren zijn ‘geitenwollen sokken’-imago verliest. Niet alleen omdat steeds meer mensen mediteren en zelf de gunstige effecten ervan merken, maar ook omdat er wetenschappelijk steeds meer bewijzen verschijnen van de lichamelijke en psychische verbeteringen die mediteren geeft. Toch, als je begint met mediteren, en zelfs als je al meer ervaring hebt, zijn er veel vragen die opkomen. In dit boek behandelt Tessa deze vragen en ervaringen, zoals: Welk tijdstip is het beste bij mediteren? Kun je na het eten mediteren? Welke cd’s kan ik met elkaar combineren? Bestaan er meditaties om minder last te hebben van anderen? Zijn er ook negatieve bijwerkingen?

De meditatie cd’s die Tessa Gottschal heeft ontwikkeld zijn speciaal gericht op het creëren van psychologische effecten. Zoals ze het zelf zegt:

“Ontspanning, een van de sterkst opvallende kenmerken, die je door meditatie krijgt, is natuurlijk heel plezierig. Voor velen een hoofdreden om het te willen leren. Toch, binnen alle meditatie-mogelijkheden die er zijn, gaat mijn interesse uit naar het op gang brengen van psychologische veranderingen.”

De meditatie cd’s zijn voorzien van een uitgebreide handleiding (download). Daaruit valt duidelijk te lezen welke cd’s als psychologische ‘kuur’ kunnen worden gebruikt en welke cd-combinaties gemaakt kunnen worden. Ook voor wie alleen ontspanning zoekt, is er volop keuze: van een uitgebreide ontspannings-oefening tot een korte meditatieve ‘power-nap’. De cd-reeks sluit aan op het boek Ik voel (n)iets voor verandering. Ook hier komt de combinatie terug van psychologische en energetische ondersteuning en ontwikkeling van jezelf.

Tessa Gottschal heeft een natuurgeneeskundige praktijk. Energietherapie en gesprekstechnieken zijn haar voornaamste werkgebieden. Onderdeel van haar opleidingen zijn onder meer een zesjaarsopleiding Healing en Selfhealing, meditatietrainingen, tal van bijscholingen onder andere bij het Rino (Nascholing en opleiding GGZ) en bij het Psychiatrisch Centrum Zon en Schild te Amersfoort met daarnaast vele jaren zelfeducatie. Ze schreef verschillende boeken waaronder:
Ik voel (n)iets voor verandering, Wil ik wat ik voel, Ik begrijp (n)iets van je en is co-auteur van ‘t Went zo’n element en Migraine en hoofdpijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tessa Gottschal
Uitgever
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063789442
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
103

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99