Over de werking van Yoga

een verhaal van wijsheid

Prijs € 22,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Gesche Michael Roach, Christie MacNally

Paperback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Yoga Sutra van Patanjali werd meer dan 2000 jaar geleden op schrift gesteld. Tot op de dag van vandaag heeft deze wonderbaarlijke tekst haar waarde behouden; zij dient nog altijd yogabeoefenaars van velerlei pluimage tot leidraad. ‘Over de werking van yoga’ laat aan de hand van Patanjali’s Sutra’s in romanvorm de reikwijdte van yoga zien. In een verrukkelijk en vlot geschreven verhaal wordt onthuld hoe Yoga het vermogen bezit ons ten diepste te helen. Het verhaal speelt in de tijd dat deze kostbare leringen vanuit India Tibet bereikten waar yoga al snel populair werd en zich ook verder ontwikkelde. De schrijvers van dit boek brachten jaren door in Tibetaanse kloosters en werden door enkele van de laatste grote Tibetaanse Lama’s van het Oude Tibet getraind in het lezen en in praktijk brengen van de originele oude teksten over de werking van yoga. Michael Roach, auteur van o.a. ‘De diamantslijper’ en een eigen vertaling van de Yoga Sutra, mag zich na 20 jaar studie in het Tibetaanse Sera Mey klooster Geshe noemen (doctor in het Tibetaans Boeddhisme), maar hij is eveneens afgestudeerd aan de Princeton Universiteit en ontving de Presidentiële medaille voor uitstekende studieprestaties. Christie McNally vertaalt en doceert oude Tibetaanse- en Sanskriet-teksten. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van New York en studeerde in kloosters in Nepal en India. Zij is docente aan de Diamond Mountain Universiteit in Arizona. Ze heeft intensief yoga gestudeerd bij enkele van de grootste Tibetaanse, Indiase, en Westerse yogameesters.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gesche Michael Roach, Christie MacNally
Uitgever
Bet-Huen Books
ISBN
9789075636758
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
407

Beschrijving

De Yoga Sutra van Patanjali werd meer dan 2000 jaar geleden op schrift gesteld. Tot op de dag van vandaag heeft deze wonderbaarlijke tekst haar waarde behouden; zij dient nog altijd yogabeoefenaars van velerlei pluimage tot leidraad. ‘Over de werking van yoga’ laat aan de hand van Patanjali’s Sutra’s in romanvorm de reikwijdte van yoga zien.

In een verrukkelijk en vlot geschreven verhaal wordt onthuld hoe Yoga het vermogen bezit ons ten diepste te helen. Het verhaal speelt in de tijd dat deze kostbare leringen vanuit India Tibet bereikten waar yoga al snel populair werd en zich ook verder ontwikkelde. De schrijvers van dit boek brachten jaren door in Tibetaanse kloosters en werden door enkele van de laatste grote Tibetaanse Lama’s van het Oude Tibet getraind in het lezen en in praktijk brengen van de originele oude teksten over de werking van yoga.

Michael Roach, auteur van o.a. ‘De diamantslijper’ en een eigen vertaling van de Yoga Sutra, mag zich na 20 jaar studie in het Tibetaanse Sera Mey klooster Geshe noemen (doctor in het Tibetaans Boeddhisme), maar hij is eveneens afgestudeerd aan de Princeton Universiteit en ontving de Presidentiële medaille voor uitstekende studieprestaties.

Christie McNally vertaalt en doceert oude Tibetaanse- en Sanskriet-teksten. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van New York en studeerde in kloosters in Nepal en India. Zij is docente aan de Diamond Mountain Universiteit in Arizona. Ze heeft intensief yoga gestudeerd bij enkele van de grootste Tibetaanse, Indiase, en Westerse yogameesters.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gesche Michael Roach, Christie MacNally
Uitgever
Bet-Huen Books
ISBN
9789075636758
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
407

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99