Mindfulness

een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten

Prijs € 25,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ger Schurink

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten. In onze drukke levens is er zo weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om iets te doorleven, tijd om even pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in een ‘doe-stand’ en zijn steeds bezig iets voor elkaar te krijgen. Mindfulness leert je in de ‘zijn-stand’ te komen en te blijven. Door een bewuste levenshouding laat je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen toe en kom je los van onbewuste automatische patronen. Met de mindfulnessmeditaties uit dit pakket kun je die bewuste levenshouding trainen. Zo ontwikkel je inzicht, wijsheid en vooral ‘belevingruimte’. Het resultaat is dat je met volle aandacht in het hier en nu leeft, met een open blik. Dit boek en de meditatieoefeningen leren je stap voor stap de belangrijkste technieken uit de mindfulness. Zo krijg je meer greep op ingesleten gewoontepatronen. Naast een zelfwerkboek is deze set ook een uitstekend hulpmiddel bij (psychol)therapie, training of een coachingstraject. - Mindfulness als professioneel psychologisch hulpmiddel - Met audio-meditatieoefeningen op www.thema.nl - De auteur is een psycholoog, psychotherapeut en wetenschappelijke expert op dit vlak Mindfulness, wat het wel is Al je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen toelaten Loskomen van onderbewuste automatisch ingesleten patronen Bewuste aandacht en focus Zo volledig mogelijk in contact zijn met jezelf Je helder en duidelijk bewust zijn van wat je nu ervaart Je actief en zeer alert openstellen Mindfulness, wat het niet is Je geest leegmaken Een manier om te ontspannen Op één object concentreren Urenlang in een speciale houding zitten Een mysterieuze bewustzijnstoestand Berusting en passief zijn

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ger Schurink
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058715814
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten. In onze drukke levens is er zo weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om iets te doorleven, tijd om even pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in een ‘doe-stand’ en zijn steeds bezig iets voor elkaar te krijgen. Mindfulness leert je in de ‘zijn-stand’ te komen en te blijven.

Door een bewuste levenshouding laat je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen toe en kom je los van onbewuste automatische patronen. Met de mindfulnessmeditaties uit dit pakket kun je die bewuste levenshouding trainen. Zo ontwikkel je inzicht, wijsheid en vooral ‘belevingruimte’. Het resultaat is dat je met volle aandacht in het hier en nu leeft, met een open blik.

Dit boek en de meditatieoefeningen leren je stap voor stap de belangrijkste technieken uit de mindfulness. Zo krijg je meer greep op ingesleten gewoontepatronen. Naast een zelfwerkboek is deze set ook een uitstekend hulpmiddel bij (psychol)therapie, training of een coachingstraject.

- Mindfulness als professioneel psychologisch hulpmiddel
- Met audio-meditatieoefeningen op www.thema.nl
- De auteur is een psycholoog, psychotherapeut en wetenschappelijke
expert op dit vlak

Mindfulness, wat het wel is
Al je gevoelens, gedachten, beelden en lichamelijke gewaarwordingen toelaten
Loskomen van onderbewuste automatisch ingesleten patronen
Bewuste aandacht en focus
Zo volledig mogelijk in contact zijn met jezelf
Je helder en duidelijk bewust zijn van wat je nu ervaart
Je actief en zeer alert openstellen

Mindfulness, wat het niet is
Je geest leegmaken
Een manier om te ontspannen
Op één object concentreren
Urenlang in een speciale houding zitten
Een mysterieuze bewustzijnstoestand
Berusting en passief zijn

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ger Schurink
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058715814
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99