De volle maan als beste vriend

twee jaar in Mongolie

Prijs € 14,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jannie Regnerus

Paperback | Februari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mongolië, een immens land dat ingeklemd ligt tussen China en Rusland, staat met een been in de moderne tijd en is met het andere geworteld in de tradities van het nomadische bestaan. Twee jaar woonde Jannie Regnerus er, en zij raakte in de ban van dit raadselachtige land en zijn even raadselachtige bewoners. In dit boek vertelt zij over haar wonderlijke belevenissen en ontmoetingen. Een Mongoolse aanbidder doet haar een paard cadeau. Een man organiseert een popconcert om voor zijn doodzieke zoon de nier van een ter dood veroordeelde Chinees te kunnen kopen. Jonge bomen worden geplant op hondenlijken. Een Nederlands echtpaar behoedt de przewalskipaarden op de steppen voor uitsterven. En in de grauwe hoofdstad Ulaanbaatar houden straatkinderen zich als ratten onder de grond schuil en liggen 's winters doodgevroren dronkaards als slapende sneeuwpoppen op de stoep. Maar ze vertelt ook over het gastvrije onthaal dat haar bij iedere nomadenfamilie ten deel valt en over een nachtelijke bijeenkomst bij een sjamaan in trance. Tussen die avonturen door slingert zich de rode draad van de vriendschap met Gerelee, die met haar door zijn land trok en haar alles vertelde wat ze wilde weten over zijn wereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jannie Regnerus
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028421158
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Mongolië, een immens land dat ingeklemd ligt tussen China en Rusland, staat met een been in de moderne tijd en is met het andere geworteld in de tradities van het nomadische bestaan. Twee jaar woonde Jannie Regnerus er, en zij raakte in de ban van dit raadselachtige land en zijn even raadselachtige bewoners. In dit boek vertelt zij over haar wonderlijke belevenissen en ontmoetingen.
Een Mongoolse aanbidder doet haar een paard cadeau. Een man organiseert een popconcert om voor zijn doodzieke zoon de nier van een ter dood veroordeelde Chinees te kunnen kopen. Jonge bomen worden geplant op hondenlijken. Een Nederlands echtpaar behoedt de przewalskipaarden op de steppen voor uitsterven. En in de grauwe hoofdstad Ulaanbaatar houden straatkinderen zich als ratten onder de grond schuil en liggen 's winters doodgevroren dronkaards als slapende sneeuwpoppen op de stoep. Maar ze vertelt ook over het gastvrije onthaal dat haar bij iedere nomadenfamilie ten deel valt en over een nachtelijke bijeenkomst bij een sjamaan in trance. Tussen die avonturen door slingert zich de rode draad van de vriendschap met Gerelee, die met haar door zijn land trok en haar alles vertelde wat ze wilde weten over zijn wereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jannie Regnerus
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028421158
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99