Astrologie: een plek binnen de chaostheorie

Prijs € 22,50

Uitverkocht

B. Brady

Paperback | September 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is een baanbrekend werk, zowel voor wetenschappers als astrologen, dat de aannamen over de grondslagen van de astrologie ter discussie stelt en in een nieuw perspectief zet. Ontdek in dit vlot geschreven en toegankelijke boek hoe de principes van de chaostheorie ieders leven ingrijpend beïnvloeden! Hoe komt het dat de astrologie door alle eeuwen heen zo levend is gebleven, ondanks dat de gangbare wetenschap geen verklaring had voor de astrologie, en haar daardoor afwees? Het zijn de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap, met name die rond de chaos- en complexiteitstheorie, die een verrassend licht werpen op de dynamieken van de astrologie en die er toe kunnen leiden dat astrologie haar plaats binnen de wetenschap terugkrijgt. De chaostheorie heeft een vorm van orde ontdekt die licht werpt op het menselijk bestaan en lot, en laat een op chaos-principes gebaseerde wereld zien die náást ons moderne drukke leven dat een logische orde veronderstelt, aanwezig is. De wereld van de chaos blijkt haar eigen logica te hebben en daaruit vloeien adembenemende inzichten voort in de rol van de astrologie in de westerse cultuur, onze ideeën over lot en noodlot, en over onze individuele ziel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. Brady
Uitgever
Symbolon, Uitgeverij
ISBN
9789074899925
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

Dit is een baanbrekend werk, zowel voor wetenschappers als astrologen, dat de aannamen over de grondslagen van de astrologie ter discussie stelt en in een nieuw perspectief zet. Ontdek in dit vlot geschreven en toegankelijke boek hoe de principes van de chaostheorie ieders leven ingrijpend beïnvloeden!

Hoe komt het dat de astrologie door alle eeuwen heen zo levend is gebleven, ondanks dat de gangbare wetenschap geen verklaring had voor de astrologie, en haar daardoor afwees? Het zijn de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap, met name die rond de chaos- en complexiteitstheorie, die een verrassend licht werpen op de dynamieken van de astrologie en die er toe kunnen leiden dat astrologie haar plaats binnen de wetenschap terugkrijgt.

De chaostheorie heeft een vorm van orde ontdekt die licht werpt op het menselijk bestaan en lot, en laat een op chaos-principes gebaseerde wereld zien die náást ons moderne drukke leven dat een logische orde veronderstelt, aanwezig is. De wereld van de chaos blijkt haar eigen logica te hebben en daaruit vloeien adembenemende inzichten voort in de rol van de astrologie in de westerse cultuur, onze ideeën over lot en noodlot, en over onze individuele ziel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. Brady
Uitgever
Symbolon, Uitgeverij
ISBN
9789074899925
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99