Alles is zo ver van hier

een reis door Zuid-Siberië en Mongolië

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Joop Verstraten

Paperback | April 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Sjamanen, keelzangers, nomadische herders, orthodoxe oudgelovigen, de Transsiberië Express, onbekende steden met sprookjesachtige namen en een lange – en prikkelende – beschouwing over het Tibetaans boeddhisme. Dit is het verslag van een lange reis door Zuid-Siberië en Mongolië. Joop Verstraten legde een deel van deze reis af per trein en hij besteedt in dit boek dan ook aandacht aan de geschiedenis van Siberië en van de Transsiberië Express maar ook aan de hedendaagse manier van reizen langs deze spoorweg. Het is echter vooral een reis door een aantal deelrepublieken van Siberië nabij het Baikalmeer, zoals Khakassië, Toeva en Boerjatië en door de Gobi in Mongolië. Hij ontmoet sjamanen, keelzangers, orthodoxe oudgelovigen, nomadische herders en boeddhistische lama's, en verblijft in onbekende steden als Krasnojarsk, Oelan Oede en Ulaanbaatar. Eerder bezocht Verstraten andere landen in Centraal-Azië, waaronder Tibet, en aangezien in een aantal Siberische deelrepublieken en in Mongolië het Tibetaans boeddhisme de belangrijkste godsdienstige stroming is geeft hij, in een apart hoofdstuk, ook hierover een lange – en prikkelende – beschouwing.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joop Verstraten
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086840502
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
302

Beschrijving

Sjamanen, keelzangers, nomadische herders, orthodoxe oudgelovigen, de Transsiberië Express, onbekende steden met sprookjesachtige namen en een lange – en prikkelende – beschouwing over het Tibetaans boeddhisme.

Dit is het verslag van een lange reis door Zuid-Siberië en Mongolië. Joop Verstraten legde een deel van deze reis af per trein en hij besteedt in dit boek dan ook aandacht aan de geschiedenis van Siberië en van de Transsiberië Express maar ook aan de hedendaagse manier van reizen langs deze spoorweg.
Het is echter vooral een reis door een aantal deelrepublieken van Siberië nabij het Baikalmeer, zoals Khakassië, Toeva en Boerjatië en door de Gobi in Mongolië. Hij ontmoet sjamanen, keelzangers, orthodoxe oudgelovigen, nomadische herders en boeddhistische lama's, en verblijft in onbekende steden als Krasnojarsk, Oelan Oede en Ulaanbaatar.
Eerder bezocht Verstraten andere landen in Centraal-Azië, waaronder Tibet, en aangezien in een aantal Siberische deelrepublieken en in Mongolië het Tibetaans boeddhisme de belangrijkste godsdienstige stroming is geeft hij, in een apart hoofdstuk, ook hierover een lange – en prikkelende – beschouwing.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joop Verstraten
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086840502
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
302

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99