Spiritualiteit als levenskunst (POD)

Alfabet van een monnik

Prijs € 25,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Benoît Standaert

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het leven is onmogelijk. Laat ons iets mogelijks goed doen. Misschien maakt dit het leven toch mogelijk? Dit zei Rikyu, een Japanse zenmeester uit de zestiende eeuw.In dit boek beschrijft monnik Benoît Standaert de spiritualiteit als een levenskunst die helpt om eenvoudige 'mogelijke dingen' zo volkomen mogelijk uit te voeren, en om daardoor het leven in al zijn onoverzichtelijkheid aan te kunnen.Hij ontvouwt voor de lezer een volledig alfabet, waarbij elke letter één of meer vormen van levenskunst aanreikt. Het zijn 99 verschillende toegangspoorten tot die levenskunst - net geen honderd! Die ene poort die nog ontbreekt, staat voorbij de laatste bladzijde, in het leven zelf, en is voor iedereen anders, onvoorspelbaar, een pure verrassing! Dit praktisch spiritualiteitshandboek, bestemd voor gelovigen en niet-gelovigen, voor kerkelijken en andersdenkenden, vindt zijn inspiratie in de monastieke traditie, een horizon die terug de voedingsbodem vormt voor die talloze moderne mensen die hunkeren naar innerlijkheid, geestelijke vrijheid, levens kunst en spiritualiteit.Benoît Standaert is benedictijn van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken-Brugge. Hij studeerde in Rome, Jeruzalem en Nijmegen, waar hij in 1978 promoveerde op het Marcusevangelie. In binnen- en buitenland is hij betrokken bij vormings- en oplei-dingswerk. Zijn boek De Jezusruimte werd een spraakmakend boek én een bestseller die ondertussen vertaald werd in het Italiaans en het Frans. Ook zijn Wijsheid uit de woestijn, De schat van God en Leven met de psalmen kregen lovende recensies.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Benoît Standaert
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401452083
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Het leven is onmogelijk. Laat ons iets mogelijks goed doen. Misschien maakt dit het leven toch mogelijk? Dit zei Rikyu, een Japanse zenmeester uit de zestiende eeuw.
In dit boek beschrijft monnik Benoît Standaert de spiritualiteit als een levenskunst die helpt om eenvoudige 'mogelijke dingen' zo volkomen mogelijk uit te voeren, en om daardoor het leven in al zijn onoverzichtelijkheid aan te kunnen.
Hij ontvouwt voor de lezer een volledig alfabet, waarbij elke letter één of meer vormen van levenskunst aanreikt. Het zijn 99 verschillende toegangspoorten tot die levenskunst - net geen honderd! Die ene poort die nog ontbreekt, staat voorbij de laatste bladzijde, in het leven zelf, en is voor iedereen anders, onvoorspelbaar, een pure verrassing! Dit praktisch spiritualiteitshandboek, bestemd voor gelovigen en niet-gelovigen, voor kerkelijken en andersdenkenden, vindt zijn inspiratie in de monastieke traditie, een horizon die terug de voedingsbodem vormt voor die talloze moderne mensen die hunkeren naar innerlijkheid, geestelijke vrijheid, levens kunst en spiritualiteit.
Benoît Standaert is benedictijn van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken-Brugge. Hij studeerde in Rome, Jeruzalem en Nijmegen, waar hij in 1978 promoveerde op het Marcusevangelie. In binnen- en buitenland is hij betrokken bij vormings- en oplei-dingswerk. Zijn boek De Jezusruimte werd een spraakmakend boek én een bestseller die ondertussen vertaald werd in het Italiaans en het Frans. Ook zijn Wijsheid uit de woestijn, De schat van God en Leven met de psalmen kregen lovende recensies.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Benoît Standaert
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401452083
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99