Spiegeltje

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ina Boudier-Bakker

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De hoofdfiguur, die Ina Boudier?Bakker in dit boek voor de lezer ten tonele voert, Marianne Roske, is een beroemde zangeres, die in haar roem alleen geen bevrediging kan vinden en een hogere levensvervulling zoekt. Zij offert zich op voor het gezin van haar ziek geworden zuster en schept door haar tact een nieuwe sfeer tussen vader en de ouder wordende kinderen die van elkaar vervreemd waren. En zelfs als door haar verblijf in het gezin van haar zuster de liefde ontwaakt in haar eigen hart, weet zij op het goede moment, wanneer haar zuster terugkeert, te wijken en gaat op tournee in het buitenland. De wereld die Ina Boudier?Bakker in haar roman, met een innigheid en een zeer zuivere waarneming, oproept, is het leven van de betere kringen in de tijd vóór de eerste Wereldoorlog. Deze wereld heeft ook voor de huidige lezer een stille doch grote bekoring door haar beslotenheid en haar evenwichtig tempo, waarin het menselijke en het hartstochtelijke op een eigen wijze tot uitdrukking kwamen. In de literatuurgeschiedenis heeft men er wel op gewezen dat Het Spiegeltje in Ina Boudiers werk een eigen, aparte plaats inneemt door het feit dat geen der romanfiguren uit haar oeuvre zozeer op haar zelf zou gelijken als Marianne Roske.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ina Boudier-Bakker
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789031505548
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De hoofdfiguur, die Ina Boudier?Bakker in dit boek voor de lezer ten tonele voert, Marianne Roske, is een beroemde zangeres, die in haar roem alleen geen bevrediging kan vinden en een hogere levensvervulling zoekt. Zij offert zich op voor het gezin van haar ziek geworden zuster en schept door haar tact een nieuwe sfeer tussen vader en de ouder wordende kinderen die van elkaar vervreemd waren. En zelfs als door haar verblijf in het gezin van haar zuster de liefde ontwaakt in haar eigen hart, weet zij op het goede moment, wanneer haar zuster terugkeert, te wijken en gaat op tournee in het buitenland.
De wereld die Ina Boudier?Bakker in haar roman, met een innigheid en een zeer zuivere waarneming, oproept, is het leven van de betere kringen in de tijd vóór de eerste Wereldoorlog. Deze wereld heeft ook voor de huidige lezer een stille doch grote bekoring door haar beslotenheid en haar evenwichtig tempo, waarin het menselijke en het hartstochtelijke op een eigen wijze tot uitdrukking kwamen.
In de literatuurgeschiedenis heeft men er wel op gewezen dat Het Spiegeltje in Ina Boudiers werk een eigen, aparte plaats inneemt door het feit dat geen der romanfiguren uit haar oeuvre zozeer op haar zelf zou gelijken als Marianne Roske.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ina Boudier-Bakker
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
ISBN
9789031505548
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99