Spiegel aan de top

over de praktijk van executive coaching

Prijs € 27,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Yvonne Burger

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Coaching is nog altijd bezig aan een opmars, executive coaching in het bijzonder. Waar het over gaat, wat er aan de top wordt besproken, blijft echter vaak binnenskamers. Ook de kennisvorming is tot op heden een onontgonnen terrein. Waarom en wanneer gaan leiders met coaches in zee? Wat is hun toegevoegde waarde? Vervullen toezichthouders een coachende rol of is dat juist onwenselijk? Over executive coaching bestaan veel vragen en onduidelijkheden. Spiegel aan de top biedt een antwoord op vele vragen, destilleert kennis en geeft zo een inkijkje in de praktijk. Yvonne Burger ging in gesprek met bestuurders van grote organisaties, executive coaches en commissarissen. Het resultaat is een rijk beeld van de diversiteit van executive coaching. Maar ook van de mores aan de top, de valkuilen, de do's en don'ts en de vraagstukken waar elke leider mee worstelt. Voor ambitieuze coaches is Spiegel aan de top een leerzame en boeiende reflectie op de eigen praktijk. Yvonne Burger is deeltijd-hoogleraar aan de Vrije Universiteit en verantwoordelijk voor het postgraduate-programma Executive Coaching. Daarnaast werkt zij als organisatieadviseur en executive coach vanuit haar eigen praktijk en als geassocieerd partner bij Twynstra Gudde adviseurs & managers. 'Voor het eerst het echte, onopgesmukte verhaal van coaching in organisaties, zoals ervaren door de drie partijen: leiders, opdrachtgevers en de coaches zelf. Een liefdevol relaas van het ambacht, de kunstjes, kundes en kunsten.' - Erik de Haan, directeur van het Center of Coaching van Ashridge Business School en hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching aan de VU.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yvonne Burger
Uitgever
Mediawerf
ISBN
9789490463267
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Coaching is nog altijd bezig aan een opmars, executive coaching in het bijzonder. Waar het over gaat, wat er aan de top wordt besproken, blijft echter vaak binnenskamers. Ook de kennisvorming is tot op heden een onontgonnen terrein. Waarom en wanneer gaan leiders met coaches in zee? Wat is hun toegevoegde waarde? Vervullen toezichthouders een coachende rol of is dat juist onwenselijk? Over executive coaching bestaan veel vragen en onduidelijkheden.
Spiegel aan de top biedt een antwoord op vele vragen, destilleert kennis en geeft zo een inkijkje in de praktijk. Yvonne Burger ging in gesprek met bestuurders van grote organisaties, executive coaches en commissarissen. Het resultaat is een rijk beeld van de diversiteit van executive coaching. Maar ook van de mores aan de top, de valkuilen, de do's en don'ts en de vraagstukken waar elke leider mee worstelt. Voor ambitieuze coaches is Spiegel aan de top een leerzame en boeiende reflectie op de eigen praktijk.

Yvonne Burger is deeltijd-hoogleraar aan de Vrije Universiteit en verantwoordelijk voor het postgraduate-programma Executive Coaching. Daarnaast werkt zij als organisatieadviseur en executive coach vanuit haar eigen praktijk en als geassocieerd partner bij Twynstra Gudde adviseurs & managers.

'Voor het eerst het echte, onopgesmukte verhaal van coaching in organisaties, zoals ervaren door de drie partijen: leiders, opdrachtgevers en de coaches zelf. Een liefdevol relaas van het ambacht, de kunstjes, kundes en kunsten.' - Erik de Haan, directeur van het Center of Coaching van Ashridge Business School en hoogleraar organisatieontwikkeling en coaching aan de VU.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yvonne Burger
Uitgever
Mediawerf
ISBN
9789490463267
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99