Spey Casting

handboek voor dubbelhandig vliegvissen

Prijs € 24,50

Tijdelijk niet beschikbaar

Rob van Dijk

Hardback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Spey Casting is een techniek voor het werpen met vliegenhengels. Deze vorm van vliegvisserij vindt zijn oorsprong in Schotland voor het vissen met tweehandige vliegenhengels op zalm en zeeforel. In Nederland en de omringende landen zoals België en Duitsland groeit het gebruik hiervan exponentieel.Op de grote rivieren en aan de kust wordt met deze uitrusting op alternatieve vissoorten met succes gevist zoals; zeebaars, barbeel, snoek , roofblei, donauzalm etc.Dit boek is geschreven voor de hengelsport gericht op de vliegvisserij met tweehandige hengels.Misvattingen, verkeerde aankopen, blessures door verkeerd gebruik etc. zijn hiervan al te vaak het gevolg. Om een aankoop en het hanteren van deze uitrusting tot een succes te maken, is naast de praktijkinstructie vooral het individuele oefenen een onmisbaar aspect waarbij een goed naslagwerk een waardevolle aanvulling is.Het boek geeft naast een beknopte historie uitgebreid informatie over : de dubbelhandige uitrusting, mechanica van de hengel, werptechnieken, materiaalsoorten, veiligheid, tips over de aanschaf etc.. Vele illustraties en foto's ondersteunen de behandelde onderwerpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rob van Dijk
Uitgever
Alk B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789059612006
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Spey Casting is een techniek voor het werpen met vliegenhengels. Deze vorm van vliegvisserij vindt zijn oorsprong in Schotland voor het vissen met tweehandige vliegenhengels op zalm en zeeforel. In Nederland en de omringende landen zoals België en Duitsland groeit het gebruik hiervan exponentieel.
Op de grote rivieren en aan de kust wordt met deze uitrusting op alternatieve vissoorten met succes gevist zoals; zeebaars, barbeel, snoek , roofblei, donauzalm etc.

Dit boek is geschreven voor de hengelsport gericht op de vliegvisserij met tweehandige hengels.
Misvattingen, verkeerde aankopen, blessures door verkeerd gebruik etc. zijn hiervan al te vaak het gevolg. Om een aankoop en het hanteren van deze uitrusting tot een succes te maken, is naast de praktijkinstructie vooral het individuele oefenen een onmisbaar aspect waarbij een goed naslagwerk een waardevolle aanvulling is.

Het boek geeft naast een beknopte historie uitgebreid informatie over : de dubbelhandige uitrusting, mechanica van de hengel, werptechnieken, materiaalsoorten, veiligheid, tips over de aanschaf etc.. Vele illustraties en foto's ondersteunen de behandelde onderwerpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rob van Dijk
Uitgever
Alk B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789059612006
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99