Speciale editie Rijksmuseum

achter de schermen bij het Rijksmuseum; alles over de geschiedenis, de architectuur, de topstukken

Prijs € 8,95

Uitverkocht

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Speciale Editie Het Rijks ter gelegenheid van de heropeningAchter de schermen van het RijksmuseumVanaf 13 april is het Rijksmuseum, Nederlands grootste museum, na een grondige verbouwing van tien jaar eindelijk weer toegankelijk. Het resultaat mag er zijn: het interieur van architect Pierre Cuypers (1827-1921) is in ere hersteld, de binnenhoven zijn onder regie van het Spaanse architectenduo Cruz y Ortiz geopend en met elkaar verbonden, de bomen zijn teruggeplaatst in de museumtuin, en de collectie oogt sprankelender dan ooit.Het Rijks bezit één miljoen objecten van (kunst)historische waarde. Daarvan kunnen er circa achtduizend worden getoond. Achtduizend portretten, landschappen, kabinetten, poppenhuizen, prenten, foto's, wapens en kimono's bekijken, plus het aardewerk en zilver - dat vergt veel van een bezoeker. Ook daarom is er deze Speciale Editie, die u niet alleen door de geschiedenis, de architectuur en het geheel vernieuwde restauratieatelier gidst, maar ook de topstukken presenteert die u niet mag missen. Met verder onder meer:*Van zaal tot zaal: een unieke weergave van het Rijksmuseum in 3D*Interviews met directeur Wim Pijbes en architect Jean-Michel Wilmotte*Zeven conservatoren van het Rijks over hun keuzes*Hoe Nederland in 1885 aan zijn Rijksmuseum kwam*De Teekenschool: hoe leer je kinderen naar Rembrandt kijken?

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Elsevier
ISBN
9789035251229
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Beschrijving

Speciale Editie Het Rijks ter gelegenheid van de heropening

Achter de schermen van het Rijksmuseum

Vanaf 13 april is het Rijksmuseum, Nederlands grootste museum, na een grondige verbouwing van tien jaar eindelijk weer toegankelijk. Het resultaat mag er zijn: het interieur van architect Pierre Cuypers (1827-1921) is in ere hersteld, de binnenhoven zijn onder regie van het Spaanse architectenduo Cruz y Ortiz geopend en met elkaar verbonden, de bomen zijn teruggeplaatst in de museumtuin, en de collectie oogt sprankelender dan ooit.
Het Rijks bezit één miljoen objecten van (kunst)historische waarde. Daarvan kunnen er circa achtduizend worden getoond. Achtduizend portretten, landschappen, kabinetten, poppenhuizen, prenten, foto's, wapens en kimono's bekijken, plus het aardewerk en zilver - dat vergt veel van een bezoeker. Ook daarom is er deze Speciale Editie, die u niet alleen door de geschiedenis, de architectuur en het geheel vernieuwde restauratieatelier gidst, maar ook de topstukken presenteert die u niet mag missen.

Met verder onder meer:
*Van zaal tot zaal: een unieke weergave van het Rijksmuseum in 3D
*Interviews met directeur Wim Pijbes en architect Jean-Michel Wilmotte
*Zeven conservatoren van het Rijks over hun keuzes
*Hoe Nederland in 1885 aan zijn Rijksmuseum kwam
*De Teekenschool: hoe leer je kinderen naar Rembrandt kijken?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Elsevier
ISBN
9789035251229
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99