Sociale psychologie

een inleiding

Prijs € 57,00

Niet beschikbaar

Pol Craeynest

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe ontstaan conflicten en wat kan men doen om er een positieve wending aan te geven? Wanneer zijn mensen in staat om hun kortzichtige eigenbelang ondergeschikt te maken aan gemeenschappelijke belangen die op termijn ook die van hen kunnen zijn? Hoe kan men groepen efficiënter doen samenwerken? Wat zijn de typische fouten die mensen maken als ze zich een idee proberen te vormen van elkaar, en hoe kunnen we tot een meer correcte beeldvorming komen? Welke mechanismen liggen aan de basis van sociale beïnvloeding? Hoe kunnen ze ingeschakeld worden om mensen te sensibiliseren en wat kunnen we doen om onszelf te beschermen tegen al te opdringerige vormen van beïnvloeding?Dat zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in dit boek aan bod komen. Ze tonen aan hoe veelzijdig het huidige onderzoeksgebied van de sociale psychologie wel is. Het beperkt zich immers niet tot het interindividuele gedrag, maar probeert ook inzicht te krijgen in de dynamiek van groepen, evenals in de strategieën waarmee onzichtbare instanties het denken en handelen van mensen proberen te sturen.Aan de hand van concrete voorbeelden wordt duidelijk welke factoren een rol spelen in het intermenselijke gedrag. Alle termen en theorieën worden helder uiteengezet en geïllustreerd met voorbeelden uit het dagelijkse leven. Door het boek heen krijgt men op die manier een stevig onderbouwde, maar tegelijk ook vlot hanteerbare kennis van de sociale kant van het gedrag.Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor studenten in het psychopedagogisch, het paramedisch en het economisch hoger onderwijs. Maar het begrijpelijke taalgebruik en de praktische bruikbaarheid van de inhoud maken het evengoed toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp.POL CRAEYNEST is psycholoog en auteur van diverse handboeken op het domein van de gedragswetenschappen. MIET CRAEYNEST, TIM VANHOOMISSEN en GRIET VAN VAERENBERGH zijn eveneens psycholoog. TRUI TIMPERMAN is sociaal agoog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pol Craeynest
Uitgever
Acco C.V., Uitgeverij
ISBN
9789462925496
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hoe ontstaan conflicten en wat kan men doen om er een positieve wending aan te geven? Wanneer zijn mensen in staat om hun kortzichtige eigenbelang ondergeschikt te maken aan gemeenschappelijke belangen die op termijn ook die van hen kunnen zijn? Hoe kan men groepen efficiënter doen samenwerken? Wat zijn de typische fouten die mensen maken als ze zich een idee proberen te vormen van elkaar, en hoe kunnen we tot een meer correcte beeldvorming komen? Welke mechanismen liggen aan de basis van sociale beïnvloeding? Hoe kunnen ze ingeschakeld worden om mensen te sensibiliseren en wat kunnen we doen om onszelf te beschermen tegen al te opdringerige vormen van beïnvloeding?

Dat zijn slechts enkele van de vele onderwerpen die in dit boek aan bod komen. Ze tonen aan hoe veelzijdig het huidige onderzoeksgebied van de sociale psychologie wel is. Het beperkt zich immers niet tot het interindividuele gedrag, maar probeert ook inzicht te krijgen in de dynamiek van groepen, evenals in de strategieën waarmee onzichtbare instanties het denken en handelen van mensen proberen te sturen.

Aan de hand van concrete voorbeelden wordt duidelijk welke factoren een rol spelen in het intermenselijke gedrag. Alle termen en theorieën worden helder uiteengezet en geïllustreerd met voorbeelden uit het dagelijkse leven. Door het boek heen krijgt men op die manier een stevig onderbouwde, maar tegelijk ook vlot hanteerbare kennis van de sociale kant van het gedrag.

Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor studenten in het psychopedagogisch, het paramedisch en het economisch hoger onderwijs. Maar het begrijpelijke taalgebruik en de praktische bruikbaarheid van de inhoud maken het evengoed toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp.


POL CRAEYNEST is psycholoog en auteur van diverse handboeken op het domein van de gedragswetenschappen. MIET CRAEYNEST, TIM VANHOOMISSEN en GRIET VAN VAERENBERGH zijn eveneens psycholoog. TRUI TIMPERMAN is sociaal agoog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pol Craeynest
Uitgever
Acco C.V., Uitgeverij
ISBN
9789462925496
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99