Social Work

Mensen helpen tot hun recht te komen

Prijs € 49,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Nora van Riet

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Sinds de introductie van het social casework wordt in de vakliteratuur veel aandacht besteed aan het tot zijn recht komen als persoon. Ook in Social Work komt dit thema ruimschoots aan bod, vanuit een visie op empowerment. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij het tot zijn recht komen als burger. Het is immers meer dan ooit de opdracht van het maatschappelijk werk eraan bij te dragen dat mensen ook als burger tot hun recht komen.Social Work vormt een aanzet om te komen tot een theoretische en praktische onderbouwing van de ontwikkeling van het beroep van maatschappelijk werker in de richting van social worker.In het boek zijn veel oefeningen opgenomen, die tot doel hebben het denken van de lezer over de verschillende thema’s te verdiepen alsook zijn handelingsvaardigheden te vergroten. Bovendien bevat Social Work een cd-rom met teksten over actuele thema’s in de samenleving die horen bij de opdrachten.Naast een nieuwe, heldere vormgeving is deze tweede herziene druk geheel geactualiseerd. Zo bevat de bijgevoegde cd-rom een aantal nieuwe, actuele artikelen en is het essay over de WMO niet meer in het boek opgenomen.Over de auteurNora van Riet was opleider-adviseur bij de afdeling InterAct BV (Methodiekontwikkeling en Deskundigheidsbevordering) en docente aan de Voortgezette Opleiding, beide aan de Hogeschool van Amsterdam. Van haar verscheen eerder bij Van Gorcum Groepswerk in het maatschappelijk werk, Mondig worden met taal, Maatschappelijk werk in de (intramurale) gezondheidszorg en Casemanagement."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nora van Riet
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246152
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Beschrijving

"Sinds de introductie van het social casework wordt in de vakliteratuur veel aandacht besteed aan het tot zijn recht komen als persoon. Ook in Social Work komt dit thema ruimschoots aan bod, vanuit een visie op empowerment. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij het tot zijn recht komen als burger. Het is immers meer dan ooit de opdracht van het maatschappelijk werk eraan bij te dragen dat mensen ook als burger tot hun recht komen.

Social Work vormt een aanzet om te komen tot een theoretische en praktische onderbouwing van de ontwikkeling van het beroep van maatschappelijk werker in de richting van social worker.
In het boek zijn veel oefeningen opgenomen, die tot doel hebben het denken van de lezer over de verschillende thema’s te verdiepen alsook zijn handelingsvaardigheden te vergroten. Bovendien bevat Social Work een cd-rom met teksten over actuele thema’s in de samenleving die horen bij de opdrachten.

Naast een nieuwe, heldere vormgeving is deze tweede herziene druk geheel geactualiseerd. Zo bevat de bijgevoegde cd-rom een aantal nieuwe, actuele artikelen en is het essay over de WMO niet meer in het boek opgenomen.

Over de auteur
Nora van Riet was opleider-adviseur bij de afdeling InterAct BV (Methodiekontwikkeling en Deskundigheidsbevordering) en docente aan de Voortgezette Opleiding, beide aan de Hogeschool van Amsterdam. Van haar verscheen eerder bij Van Gorcum Groepswerk in het maatschappelijk werk, Mondig worden met taal, Maatschappelijk werk in de (intramurale) gezondheidszorg en Casemanagement."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nora van Riet
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023246152
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99