Sociaal Werk

De studie en het beroep

Prijs € 25,60

Uitverkocht

Peter Wouters, Gunter Gehre

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het sociaal werk is een dynamische, ondernemende sector. Dat is ook nodig in een samenleving die snel verandert, waar sociale problemen een weerbarstig karakter hebben en nieuwe uitdagingen voortdurend opduiken. Tegelijk staat het sociaal werk onder druk. Vermarkting, vermaatschappelijking, globalisering, individualisering enz. zijn evoluties die vragen naar een stevige positionering van het sociaal werk. Het streven naar een rechtvaardige samenleving, naar duurzame oplossingen voor sociale kwesties en het zoeken naar krachtige vormen van empowerment en emancipatie blijven ook in deze turbulente context de ambities van sociaal werkers. Al deze vragen en uitdagingen dagen de opleiding sociaal werk voortdurend uit om te zoeken naar sterk onderwijs om de toekomstige sociaal werker optimaal aan de startlijn van de beroepsuitoefening te krijgen.In dit boek verhelderen lectoren en opleidingsverantwoordelijken hoe die opleiding een bijdrage levert tot de positionering, profilering en professionalisering van het sociaal werk en de sociaal werker.Over de auteursPeter Wouters is sociaal werker en master in het sociaal werk en sociaal beleid. Tot 2017 was hij praktijklector en opleidingshoofd sociaal werk aan de Sociale School Heverlee van de UC Leuven-Limburg. Sinds 2017 is hij algemeen voorzitter van beweging.net.Gunter Gehre is sociaal pedagoog en doctor in de pedagogische wetenschappen. Hij is lector en teamleider sociaal werk aan dezelfde opleiding en docent aan het CVO - Centrum Voor Volwassenenonderwijs op dezelfde campus.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Wouters, Gunter Gehre
Uitgever
Garant
ISBN
9789044135787
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

Het sociaal werk is een dynamische, ondernemende sector. Dat is ook nodig in een samenleving die snel verandert, waar sociale problemen een weerbarstig karakter hebben en nieuwe uitdagingen voortdurend opduiken. Tegelijk staat het sociaal werk onder druk. Vermarkting, vermaatschappelijking, globalisering, individualisering enz. zijn evoluties die vragen naar een stevige positionering van het sociaal werk. Het streven naar een rechtvaardige samenleving, naar duurzame oplossingen voor sociale kwesties en het zoeken naar krachtige vormen van empowerment en emancipatie blijven ook in deze turbulente context de ambities van sociaal werkers. Al deze vragen en uitdagingen dagen de opleiding sociaal werk voortdurend uit om te zoeken naar sterk onderwijs om de toekomstige sociaal werker optimaal aan de startlijn van de beroepsuitoefening te krijgen.
In dit boek verhelderen lectoren en opleidingsverantwoordelijken hoe die opleiding een bijdrage levert tot de positionering, profilering en professionalisering van het sociaal werk en de sociaal werker.

Over de auteurs
Peter Wouters is sociaal werker en master in het sociaal werk en sociaal beleid. Tot 2017 was hij praktijklector en opleidingshoofd sociaal werk aan de Sociale School Heverlee van de UC Leuven-Limburg. Sinds 2017 is hij algemeen voorzitter van beweging.net.
Gunter Gehre is sociaal pedagoog en doctor in de pedagogische wetenschappen. Hij is lector en teamleider sociaal werk aan dezelfde opleiding en docent aan het CVO - Centrum Voor Volwassenenonderwijs op dezelfde campus.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Wouters, Gunter Gehre
Uitgever
Garant
ISBN
9789044135787
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99