Snel succes met ROM

een leidraad voor professionals in de GGZ

Prijs € 35,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Suzan Oudejans, Masha Spits

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek helpt professionals om Routine Outcome Monitoring (ROM) op een effectieve manier in te zetten. Het laat zien hoe je met behulp van ROM tot betere én kortere behandelingen komt, iets waar elke cliënt recht op heeft. Wie dit boek leest, krijgt heldere voorbeelden, aansprekende interviews en wetenschappelijke onderbouwing over ROM in toegankelijke taal voorgeschoteld. Voor wie meteen aan de slag wil, bevat het boek een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van behandeluitkomsten.Wie wil er nu géén effectieve behandeling bieden? Iets toevoegen aan iemands leven, mensen helpen, de pijn verzachten: het zijn veelgehoorde drijfveren van beginnende en ervaren therapeuten. Maar hoe weet je nu of de behandeling heeft geholpen? Is dat als je cliënt weer aan het werk is? Als je het idee hebt dat die weer wat optimistischer is? Of tegen je zegt dat het een stuk beter gaat? Als je ROM effectief inzet, krijg je een helder antwoord op deze vragen én bereik je sneller resultaat.Routine Outcome Monitoring (ROM) is het gestructureerd en herhaald meten én terugkoppelen van de behandelvoortgang in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Het verschaft zowel de professional als de cliënt inzicht in de ernst van de problemen én het resultaat van de gekozen oplossing, op een overzichtelijke, betrouwbare en onafhankelijke manier. Dat draagt bij aan de autonomie van beide partijen, doet een beroep op beider deskundigheid en leidt tot beter samen beslissen. Dit boek vertelt je waarom dat werkt, wat het oplevert en hoe je het moet doen.Snel succes met ROM bestaat uit vier delen. Het eerste deel onderbouwt de inzet van ROM bij psychiatrische en psychologische behandelingen, waarna het tweede deel ingaat op de praktische gevolgen voor de behandelpraktijk, zoals vragenlijsten, beschikbare software en verplichtingen en vrijheden. Het derde deel gaat over het gesprek met de cliënt over ROM: wat draagt het bij aan de 'patient journey', hoe ga je om met weerstand en hoe maak je getallen begrijpelijk voor de leefwereld van cliënten? Het vierde deel laat zien hoe alle partijen kunnen profiteren van ROM: wie wordt er op welke manier beter van? Het boek wordt afgesloten met een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van ROM-resultaten aan de cliënt, waarmee professionals meteen aan de slag kunnen.Daarmee is Snel succes met Routine Outcome Monitoring hét handboek voor professionals die cliënten behandelen in de GGZ. Tegelijkertijd kunnen ook managers, onderzoekers en projectleiders profiteren van de informatie en handreikingen uit dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Suzan Oudejans, Masha Spits
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817257
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Beschrijving

Dit boek helpt professionals om Routine Outcome Monitoring (ROM) op een effectieve manier in te zetten. Het laat zien hoe je met behulp van ROM tot betere én kortere behandelingen komt, iets waar elke cliënt recht op heeft. Wie dit boek leest, krijgt heldere voorbeelden, aansprekende interviews en wetenschappelijke onderbouwing over ROM in toegankelijke taal voorgeschoteld. Voor wie meteen aan de slag wil, bevat het boek een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van behandeluitkomsten.

Wie wil er nu géén effectieve behandeling bieden? Iets toevoegen aan iemands leven, mensen helpen, de pijn verzachten: het zijn veelgehoorde drijfveren van beginnende en ervaren therapeuten. Maar hoe weet je nu of de behandeling heeft geholpen? Is dat als je cliënt weer aan het werk is? Als je het idee hebt dat die weer wat optimistischer is? Of tegen je zegt dat het een stuk beter gaat? Als je ROM effectief inzet, krijg je een helder antwoord op deze vragen én bereik je sneller resultaat.

Routine Outcome Monitoring (ROM) is het gestructureerd en herhaald meten én terugkoppelen van de behandelvoortgang in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Het verschaft zowel de professional als de cliënt inzicht in de ernst van de problemen én het resultaat van de gekozen oplossing, op een overzichtelijke, betrouwbare en onafhankelijke manier. Dat draagt bij aan de autonomie van beide partijen, doet een beroep op beider deskundigheid en leidt tot beter samen beslissen. Dit boek vertelt je waarom dat werkt, wat het oplevert en hoe je het moet doen.

Snel succes met ROM bestaat uit vier delen. Het eerste deel onderbouwt de inzet van ROM bij psychiatrische en psychologische behandelingen, waarna het tweede deel ingaat op de praktische gevolgen voor de behandelpraktijk, zoals vragenlijsten, beschikbare software en verplichtingen en vrijheden. Het derde deel gaat over het gesprek met de cliënt over ROM: wat draagt het bij aan de 'patient journey', hoe ga je om met weerstand en hoe maak je getallen begrijpelijk voor de leefwereld van cliënten? Het vierde deel laat zien hoe alle partijen kunnen profiteren van ROM: wie wordt er op welke manier beter van? Het boek wordt afgesloten met een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van ROM-resultaten aan de cliënt, waarmee professionals meteen aan de slag kunnen.

Daarmee is Snel succes met Routine Outcome Monitoring hét handboek voor professionals die cliënten behandelen in de GGZ. Tegelijkertijd kunnen ook managers, onderzoekers en projectleiders profiteren van de informatie en handreikingen uit dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Suzan Oudejans, Masha Spits
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036817257
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99