Siberische lessen over leven, liefde en dood

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hans Wissema

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tijdens een reis met de Trans Siberië Express van Moskou naar Vladivostok ontdekken de hoofdpersonen - een oudere kloosterabt en zijn metgezel, een jonge fysicus - ieder op hun eigen wijze de liefde. Onderweg doen ze vijftien steden aan, waar de abt voor een plaatselijk gehoor telkens nieuwe vragen beantwoordt over leven, liefde en dood. Deze indringende levenslessen worden aangevuld door dialogen met mensen die ze toevallig ontmoeten, in de trein, op straat of elders. De humanistische aard van de lessen brengt de abt in toenemende mate in conflict met de Kerk. Zijn reisgenoot komt tot het inzicht dat het werkelijke leven veel boeiender is dan zijn wetenschappelijke bezigheden. De lange reis door de Siberische leegte leidt bij beiden tot een heftige innerlijke strijd, wat uitmondt in een dramatisch einde.Enkele reacties van lezers:"Een doorkijkje in het leven van een man met een duizelingwekkende hoeveelheid kennis en ervaringen... Hij blijkt toch ook - als ieder mens - naar houvast en bevestiging te zoeken, of beter nog: naar liefde"."Een boek dat verdraagzaamheid en begrip predikt is precies wat deze tijd nodig heeft. Geschreven met milde menselijkheid voor wie bewust wil leven"."Oorspronkelijk, inzichtrijk, humorvol en ook een spannend reisverhaal. Ondanks alle kritiek op de dogmatische kanten ven de Kerk is het een diep religieus boek".Over de auteur:Hans Wissema is een vooraanstaand Nederlands bedrijfsadviseur, ondernemer, persoonlijk mentor en emeritus hoogleraar aan de TU Delft. Zijn hele werkzame leven heeft hij mensen begeleid op het persoonlijke en professionele vlak en dit boek is daarvan een resultaat. Hij schreef eerder boeken over verschillende aspecten van management; Siberische lessen is zijn eerste niet-wetenschappelijke werk. Een Engelse versie van dit boek verschijnt ook bij Uitgeverij Aspekt. Meer informatie over de auteur is te vinden op www.wissema.com.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Wissema
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461533302
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Beschrijving

Tijdens een reis met de Trans Siberië Express van Moskou naar Vladivostok ontdekken de hoofdpersonen - een oudere kloosterabt en zijn metgezel, een jonge fysicus - ieder op hun eigen wijze de liefde. Onderweg doen ze vijftien steden aan, waar de abt voor een plaatselijk gehoor telkens nieuwe vragen beantwoordt over leven, liefde en dood. Deze indringende levenslessen worden aangevuld door dialogen met mensen die ze toevallig ontmoeten, in de trein, op straat of elders. De humanistische aard van de lessen brengt de abt in toenemende mate in conflict met de Kerk. Zijn reisgenoot komt tot het inzicht dat het werkelijke leven veel boeiender is dan zijn wetenschappelijke bezigheden. De lange reis door de Siberische leegte leidt bij beiden tot een heftige innerlijke strijd, wat uitmondt in een dramatisch einde.
Enkele reacties van lezers:
"Een doorkijkje in het leven van een man met een duizelingwekkende hoeveelheid kennis en ervaringen... Hij blijkt toch ook - als ieder mens - naar houvast en bevestiging te zoeken, of beter nog: naar liefde".
"Een boek dat verdraagzaamheid en begrip predikt is precies wat deze tijd nodig heeft. Geschreven met milde menselijkheid voor wie bewust wil leven".
"Oorspronkelijk, inzichtrijk, humorvol en ook een spannend reisverhaal. Ondanks alle kritiek op de dogmatische kanten ven de Kerk is het een diep religieus boek".
Over de auteur:
Hans Wissema is een vooraanstaand Nederlands bedrijfsadviseur, ondernemer, persoonlijk mentor en emeritus hoogleraar aan de TU Delft. Zijn hele werkzame leven heeft hij mensen begeleid op het persoonlijke en professionele vlak en dit boek is daarvan een resultaat. Hij schreef eerder boeken over verschillende aspecten van management; Siberische lessen is zijn eerste niet-wetenschappelijke werk. Een Engelse versie van dit boek verschijnt ook bij Uitgeverij Aspekt. Meer informatie over de auteur is te vinden op www.wissema.com.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Wissema
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461533302
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
348

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99