Shinrin Yoku - dompel jezelf onder in het bos

Dompel je onder in het bos voor ontspanning en gezondheid

Prijs € 15,99

Uitverkocht

Yoshifumi Miyazaki

Hardback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Shinrin Yoku - dé Japanse manier voor een rustigere geest, betere nachtrust en fysieke gezondheid. Shinrin Yoku betekent letterlijk baden in het bos of bosbaden. Maar het is meer dan alleen een boswandeling. Het is een ervaring die ook wel wordt omschreven als bostherapie. Kort gezegd is Shinrin Yoku de kunst van het langzaam lopen door een bomenrijke omgeving. In de ochtend of in de middag. Na een stressvolle dag op werk of voorafgaand aan een familiedag. De bomen en het groen betrekken alle zintuigen bij zo’n wandeling. Van het ruiken van de natuur tot het zachte knisperen van de bladeren. Door jezelf onder te dompelen - verlaag je je stressniveau,- verbetert je je gemoedstoestand,- en versterk je je immuunsysteem. Volgens Japans onderzoek onder 500 beoefenaars van Shinrin Yoku is gebleken dat: -Het stresshormoon met bijna 13% daalt door Shinrin Yoku -De bloeddruk daalt - De concentratie verbetert - Men beter herstelt na ziekte - De nachtrust verbetert - en de beleving van geluk intensiveert De auteur Yoshifumi Miyazaki is universitair docent en onderdirecteur van Chiba Universitair centrum voor Milieu. Hij heeft diverse boeken geschreven over de helende werking van een groene omgeving. Voor zijn werk en inzichten heeft hij meerdere prijzen ontvangen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yoshifumi Miyazaki
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000361021
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Shinrin Yoku - dé Japanse manier voor een rustigere geest, betere nachtrust en fysieke gezondheid.

Shinrin Yoku betekent letterlijk baden in het bos of bosbaden. Maar het is meer dan alleen een boswandeling. Het is een ervaring die ook wel wordt omschreven als bostherapie.

Kort gezegd is Shinrin Yoku de kunst van het langzaam lopen door een bomenrijke omgeving. In de ochtend of in de middag. Na een stressvolle dag op werk of voorafgaand aan een familiedag. De bomen en het groen betrekken alle zintuigen bij zo’n wandeling. Van het ruiken van de natuur tot het zachte knisperen van de bladeren.

Door jezelf onder te dompelen

- verlaag je je stressniveau,- verbetert je je gemoedstoestand,- en versterk je je immuunsysteem.

Volgens Japans onderzoek onder 500 beoefenaars van Shinrin Yoku is gebleken dat:

-Het stresshormoon met bijna 13% daalt door Shinrin Yoku -De bloeddruk daalt - De concentratie verbetert - Men beter herstelt na ziekte - De nachtrust verbetert - en de beleving van geluk intensiveert

De auteur Yoshifumi Miyazaki is universitair docent en onderdirecteur van Chiba Universitair centrum voor Milieu. Hij heeft diverse boeken geschreven over de helende werking van een groene omgeving. Voor zijn werk en inzichten heeft hij meerdere prijzen ontvangen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yoshifumi Miyazaki
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000361021
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99