Sensomotorische psychotherapie

Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid

Prijs € 67,50

Niet beschikbaar

Pat Ogden, Janina Fisher

Hardback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lichaamsintelligentie is veelal nog een onontgonnen bron in de psychotherapie. Toch is het verhaal dat door het lichaam wordt verteld - door gebaren, lichaamshouding, manier van spreken, gezichtsuitdrukkingen en de blik in de ogen - misschien wel belangrijker dan het verhaal in woorden. De taal van het lichaam onthult de erfenis van trauma en van vroegkinderlijke of vergeten dynamieken met hechtingspersonen. Door het lichaam geen duidelijke plaats te geven in de therapeutische benadering, wordt de cliënt een belangrijk middel ontnomen om tot zelfkennis en verandering te komen.Dit boek is geschreven voor therapeuten en cliënten. Het biedt een praktische handleiding tot de taal van het lichaam. De begrippen, interventies en werkbladen zijn bedoeld als aanvulling en ondersteuning van andere behandelmethoden.- Een praktische handleiding tot de sleutelbegrippen van lichaamsgeoriënteerde psychotherapie.- Met een toelichting op de rol van de hersenen en het gebruik van mindfulness.- Geschreven door een zeer gerenommeerd traumadeskundige.Pat Ogden is een pionier op het gebied van somatische psychologie en de oprichter/onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute: een internationaal erkende school die gespecialiseerd is in de behandeling van trauma.Janina Fisher Janina Fisher is bevoegd klinisch psycholoog, adjunctonderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute, docent aan het Trauma Center in Boston, en voormalig docent aan Harvard Medical School.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pat Ogden, Janina Fisher
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160322
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
880

Beschrijving

Lichaamsintelligentie is veelal nog een onontgonnen bron in de psychotherapie. Toch is het verhaal dat door het lichaam wordt verteld - door gebaren, lichaamshouding, manier van spreken, gezichtsuitdrukkingen en de blik in de ogen - misschien wel belangrijker dan het verhaal in woorden. De taal van het lichaam onthult de erfenis van trauma en van vroegkinderlijke of vergeten dynamieken met hechtingspersonen. Door het lichaam geen duidelijke plaats te geven in de therapeutische benadering, wordt de cliënt een belangrijk middel ontnomen om tot zelfkennis en verandering te komen.

Dit boek is geschreven voor therapeuten en cliënten. Het biedt een praktische handleiding tot de taal van het lichaam. De begrippen, interventies en werkbladen zijn bedoeld als aanvulling en ondersteuning van andere behandelmethoden.

- Een praktische handleiding tot de sleutelbegrippen van lichaamsgeoriënteerde psychotherapie.
- Met een toelichting op de rol van de hersenen en het gebruik van mindfulness.
- Geschreven door een zeer gerenommeerd traumadeskundige.


Pat Ogden is een pionier op het gebied van somatische psychologie en de oprichter/onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute: een internationaal erkende school die gespecialiseerd is in de behandeling van trauma.

Janina Fisher Janina Fisher is bevoegd klinisch psycholoog, adjunctonderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute, docent aan het Trauma Center in Boston, en voormalig docent aan Harvard Medical School.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pat Ogden, Janina Fisher
Uitgever
Uitgeverij Mens!
ISBN
9789463160322
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
880

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99