Schrijven leer je zo!

Prijs € 42,95

Niet beschikbaar

Henk Schweitzer

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Leren schrijven vraagt van kinderen veel inspanning. Daarom is het belangrijk dat ze deze uitdaging gemotiveerd en met plezier aangaan. Kinderen leren gemakkelijker lezen en schrijven als ze een schrift leren dat ze dagelijks om zich heen zien: het blokschrift.Schrijven leer je zo! kiest bewust voor blokschrift. De methode biedt twee leerlijnen Schrijven leer je zo! en Schrijven leer je zo! Plus. Daarmee zijn leerkrachten toegerust om les te geven aan alle leerlingen, ook aan de kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Alle kinderen krijgen zo het schrijfonderwijs dat ze verdienen.De methode:* is te gebruiken naast elke taal- en leesmethode;* integreert speelse motorische oefeningen;* volgt de schrijfmotorische ontwikkeling met behulp van een digitaal leerlingvolgsysteem;* is innovatief in het aanleren van een correcte schrijfhouding en -beweging;* maakt gebruik van unieke didactische middelen zoals kleurenrasters en verkeerslichten;* biedt een cd-rom met letter- en cijferanimaties en de mogelijkheid zelf werkbladen te maken.In deze editie is veel aandacht besteed aan de twee leerlijnen en de nieuwe producten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld: het leerlingvolgsysteem, het portfolioschrift, de cd-rom, Schrijfmix 7 en 8 en de Schrijfschriften Plus 3A, 3B en 4A.Schrijven leer je zo! is ontwikkeld door Henk Schweitzer. Aan de basis van de methode ligt een veelzijdige praktijkervaring. Schweitzer was motorisch remedial teacher, werkte met kinderen met schrijfproblemen en was als schrijfdocent verbonden aan de Hogeschool Inholland. Tegenwoordig is hij directeur van een basisschool.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Schweitzer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036813914
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Leren schrijven vraagt van kinderen veel inspanning. Daarom is het belangrijk dat ze deze uitdaging gemotiveerd en met plezier aangaan. Kinderen leren gemakkelijker lezen en schrijven als ze een schrift leren dat ze dagelijks om zich heen zien: het blokschrift.

Schrijven leer je zo! kiest bewust voor blokschrift. De methode biedt twee leerlijnen Schrijven leer je zo! en Schrijven leer je zo! Plus. Daarmee zijn leerkrachten toegerust om les te geven aan alle leerlingen, ook aan de kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Alle kinderen krijgen zo het schrijfonderwijs dat ze verdienen.

De methode:

* is te gebruiken naast elke taal- en leesmethode;

* integreert speelse motorische oefeningen;

* volgt de schrijfmotorische ontwikkeling met behulp van een digitaal leerlingvolgsysteem;

* is innovatief in het aanleren van een correcte schrijfhouding en -beweging;

* maakt gebruik van unieke didactische middelen zoals kleurenrasters en verkeerslichten;

* biedt een cd-rom met letter- en cijferanimaties en de mogelijkheid zelf werkbladen te maken.

In deze editie is veel aandacht besteed aan de twee leerlijnen en de nieuwe producten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld: het leerlingvolgsysteem, het portfolioschrift, de cd-rom, Schrijfmix 7 en 8 en de Schrijfschriften Plus 3A, 3B en 4A.

Schrijven leer je zo! is ontwikkeld door Henk Schweitzer. Aan de basis van de methode ligt een veelzijdige praktijkervaring. Schweitzer was motorisch remedial teacher, werkte met kinderen met schrijfproblemen en was als schrijfdocent verbonden aan de Hogeschool Inholland. Tegenwoordig is hij directeur van een basisschool.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Schweitzer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036813914
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99