Schrijven in eenvoudig Nederlands

Prijs € 28,75

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

K. Heij, W. Visser

Paperback | Februari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe zorg je dat 95% van de Nederlanders je tekst begrijpt? Daarover gaat dit boek. In dit boek laten Karen Heij en Wessel Visser van BureauTaal zien hoe je je boodschap in eenvoudig Nederlands kunt schrijven, zodat vrijwel iedereen je boodschap begrijpt. Met de regels voor eenvoudig Nederlands bieden zij in dit boek een concrete leidraad voor effectieve communicatie. Wie zich bij het schrijven van teksten aan de regels van eenvoudig Nederlands houdt, schrijft voor 95% van de Nederlandse bevolking begrijpelijk.BureauTaal ontwikkelde Texamen, een revolutionair instrument waarmee je de begrijpelijkheid van teksten kunt meten. En waarmee je teksten begrijpelijk kunt maken. Op basis van Texamen formuleerden Karen Heij en Wessel Visser de 29 regels van eenvoudig Nederlands.Voor wie is dit boek? Dit boek is bedoeld voor iedereen die teksten schrijft voor een breed publiek. Voor communicatieprofessionals die schrijven voor heterogene doelgroepen. Voor ambtenaren die brieven, folders en formulieren maken voor alle lagen van de bevolking. Voor copywriters die ook laagtaalvaardige doelgroepen willen bereiken. Voor journalisten die het hun lezers nog gemakkelijker willen maken. Dit boek is een must voor iedere schrijver die wil dat zijn lezers zijn teksten gemakkelijk kunnen begrijpen!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. Heij, W. Visser
Uitgever
Boom
ISBN
9789012581950
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hoe zorg je dat 95% van de Nederlanders je tekst begrijpt? Daarover gaat dit boek. In dit boek laten Karen Heij en Wessel Visser van BureauTaal zien hoe je je boodschap in eenvoudig Nederlands kunt schrijven, zodat vrijwel iedereen je boodschap begrijpt. Met de regels voor eenvoudig Nederlands bieden zij in dit boek een concrete leidraad voor effectieve communicatie. Wie zich bij het schrijven van teksten aan de regels van eenvoudig Nederlands houdt, schrijft voor 95% van de Nederlandse bevolking begrijpelijk.
BureauTaal ontwikkelde Texamen, een revolutionair instrument waarmee je de begrijpelijkheid van teksten kunt meten. En waarmee je teksten begrijpelijk kunt maken. Op basis van Texamen formuleerden Karen Heij en Wessel Visser de 29 regels van eenvoudig Nederlands.
Voor wie is dit boek? Dit boek is bedoeld voor iedereen die teksten schrijft voor een breed publiek. Voor communicatieprofessionals die schrijven voor heterogene doelgroepen. Voor ambtenaren die brieven, folders en formulieren maken voor alle lagen van de bevolking. Voor copywriters die ook laagtaalvaardige doelgroepen willen bereiken. Voor journalisten die het hun lezers nog gemakkelijker willen maken. Dit boek is een must voor iedere schrijver die wil dat zijn lezers zijn teksten gemakkelijk kunnen begrijpen!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. Heij, W. Visser
Uitgever
Boom
ISBN
9789012581950
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99