Schrijfkriebels

handboek voor bewegingservaringen in het platte vlak

Prijs € 99,95

Niet beschikbaar

M. Derwig

Paperback | September 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schrijfkriebels is een praktisch boek waarin leerkrachten een leidraad vinden om kinderen ervaringen op te laten doen in het bewegen in het platte vlak. Dit boek is bedoeld voor de onderbouw van zowel regulier als speciaal basisonderwijs. Het is een voorbereiding op het schrijven om problemen te voorkomen en als schrijfremediëring. Het past dus naast en voorafgaand aan iedere schrijfmethode. Kinderen kunnen zich in hun eigen tempo de schrijfbewegingen eigen maken en deze door herhaling automatiseren. Dit heeft een positief effect op de verdere schrijfontwikkeling.Het boek bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt vertaald naar de praktijk aan de hand van speelse oefeningen, die in acht thema's zijn ondergebracht. Omdat het gaat om thema's die voor de onderbouw gebruikelijk zijn, kunnen de oefeningen gemakkelijk in het leerprogramma worden geïntegreerd. De oefeningen in het praktijkdeel zijn vooral procesgericht. Het gaat niet primair om het resultaat, maar om de bewegingservaringen van het kind.Verder hoort bij dit boek een cd met muziek en liedjes die de oefeningen ondersteunen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Derwig
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035226210
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2003
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
153

Beschrijving

Schrijfkriebels is een praktisch boek waarin leerkrachten een leidraad vinden om kinderen ervaringen op te laten doen in het bewegen in het platte vlak. Dit boek is bedoeld voor de onderbouw van zowel regulier als speciaal basisonderwijs. Het is een voorbereiding op het schrijven om problemen te voorkomen en als schrijfremediëring. Het past dus naast en voorafgaand aan iedere schrijfmethode.

Kinderen kunnen zich in hun eigen tempo de schrijfbewegingen eigen maken en deze door herhaling automatiseren. Dit heeft een positief effect op de verdere schrijfontwikkeling.

Het boek bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt vertaald naar de praktijk aan de hand van speelse oefeningen, die in acht thema's zijn ondergebracht. Omdat het gaat om thema's die voor de onderbouw gebruikelijk zijn, kunnen de oefeningen gemakkelijk in het leerprogramma worden geïntegreerd. De oefeningen in het praktijkdeel zijn vooral procesgericht. Het gaat niet primair om het resultaat, maar om de bewegingservaringen van het kind.

Verder hoort bij dit boek een cd met muziek en liedjes die de oefeningen ondersteunen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Derwig
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035226210
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2003
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
153

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99