Schrijfdelicten

hoe spoor je spel, formuleer- en interpunctiefouten op?

Prijs € 19,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jantien Dhont

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schrijfdelicten is een praktisch boekje met de belangrijkste taalregels waarmee juristen te maken krijgen. Het is bedoeld als hulpmiddel en naslagwerk voor studenten en als feedbackmiddel voor docenten.Veel taaldocenten aan juridische opleidingen kampen met nakijkproblemen: collega's hanteren ieder hun eigen nakijkstijl, feedback op schrijfwerk is enorm tijdrovend en misschien nog wel het belangrijkste: het leerrendement voor studenten is vaak minimaal. Schrijfdelicten is een instrument om op een adequate en efficiënte manier feedback te geven op taalproducten van studenten. Dankzij een beknopte indeling van de meest voorkomende taalproblemen, kan de docent snel verwijzen naar de uitleg die nodig is om fouten te analyseren en te verbeteren. Omdat de student op deze manier gestimuleerd wordt eigen taaldeficiënties aan te pakken, is het leerrendement veel groter. Zeker als deze werkwijze gecombineerd wordt met een strikt taalbeleid dat voor alle vakken geldt: alleen nagenoeg foutloze teksten worden op inhoud beoordeeld. Hierdoor worden studenten blijvend doordrongen van het belang van foutloos Nederlands.Jantien Dhont is docent Taaldidactiek aan de Fontys PABO in Tilburg. Daarvoor was ze werkzaam als taaldocent aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en de IPABO in Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jantien Dhont
Uitgever
Communicatiereeks
ISBN
9789081854795
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Beschrijving

Schrijfdelicten is een praktisch boekje met de belangrijkste taalregels waarmee juristen te maken krijgen. Het is bedoeld als hulpmiddel en naslagwerk voor studenten en als feedbackmiddel voor docenten.

Veel taaldocenten aan juridische opleidingen kampen met nakijkproblemen: collega's hanteren ieder hun eigen nakijkstijl, feedback op schrijfwerk is enorm tijdrovend en misschien nog wel het belangrijkste: het leerrendement voor studenten is vaak minimaal. Schrijfdelicten is een instrument om op een adequate en efficiënte manier feedback te geven op taalproducten van studenten. Dankzij een beknopte indeling van de meest voorkomende taalproblemen, kan de docent snel verwijzen naar de uitleg die nodig is om fouten te analyseren en te verbeteren. Omdat de student op deze manier gestimuleerd wordt eigen taaldeficiënties aan te pakken, is het leerrendement veel groter. Zeker als deze werkwijze gecombineerd wordt met een strikt taalbeleid dat voor alle vakken geldt: alleen nagenoeg foutloze teksten worden op inhoud beoordeeld. Hierdoor worden studenten blijvend doordrongen van het belang van foutloos Nederlands.

Jantien Dhont is docent Taaldidactiek aan de Fontys PABO in Tilburg. Daarvoor was ze werkzaam als taaldocent aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en de IPABO in Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jantien Dhont
Uitgever
Communicatiereeks
ISBN
9789081854795
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99