Schone laarzen, vuile handen

de jongste Engelse commando in de Tweede Wereldoorlog

Prijs € 14,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kenneth McAlpine

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'We zagen de vlammenwerpers aan het werk... We waren stoofpot voor de vijand. Ik vond een brief van een pasgetrouwde paratroeper, die aan zijn vrouw schreef dat hij een kort verlof had geregeld, zodat hij haar kon helpen bij de komst van de baby. Hij was negentien, hij kwam ui Duisburg en hij was dood.' Op zeventienjarige leeftijd verliet Kenneth McAlpine zijn school om zich aan te sluiten bij Churchills nieuwe elitetroepen, de commando's van de Koninklijke Marine. Als jongste lid van dit korps streed hij drie maanden later al op de stranden van Normandië. In Schone laarzen, vuile handen vertelt McAlpine zijn unieke verhaal over de Tweede Wereldoorlog en zijn zeer avontuurlijke militaire loopbaan. McAlpine schetst een fascinerend beeld van het commandoleven, vanaf een ongewone ontmoeting met Montgomery en Patton, een gezamenlijke poging om een sergeant-majoor te vermoorden, tot aan de arrestatie van zijn beste vriend omdat die vloekte tegen de Nederlandse koningin Wilhelmina. McAlpines verhaal gaat over de rauwe werkelijkheid, vanaf de zware training die de soldaten voorbereidde voor het vechten aan het front, tot aan de bevrijding van Nederland. Het verhaal van McAlpine is doorspekt met anekdoten, zoals zijn tijd in een militaire gevangenis en een reddingsoperatie in een concentratiekamp. Schone laarzen, vuile handen is onontbeerlijk voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog, D-Day en de harder gevechten in Frankrijk en Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kenneth McAlpine
Uitgever
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045313061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

'We zagen de vlammenwerpers aan het werk... We waren stoofpot voor de vijand. Ik vond een brief van een pasgetrouwde paratroeper, die aan zijn vrouw schreef dat hij een kort verlof had geregeld, zodat hij haar kon helpen bij de komst van de baby. Hij was negentien, hij kwam ui Duisburg en hij was dood.'

Op zeventienjarige leeftijd verliet Kenneth McAlpine zijn school om zich aan te sluiten bij Churchills nieuwe elitetroepen, de commando's van de Koninklijke Marine. Als jongste lid van dit korps streed hij drie maanden later al op de stranden van Normandië. In Schone laarzen, vuile handen vertelt McAlpine zijn unieke verhaal over de Tweede Wereldoorlog en zijn zeer avontuurlijke militaire loopbaan.

McAlpine schetst een fascinerend beeld van het commandoleven, vanaf een ongewone ontmoeting met Montgomery en Patton, een gezamenlijke poging om een sergeant-majoor te vermoorden, tot aan de arrestatie van zijn beste vriend omdat die vloekte tegen de Nederlandse koningin Wilhelmina. McAlpines verhaal gaat over de rauwe werkelijkheid, vanaf de zware training die de soldaten voorbereidde voor het vechten aan het front, tot aan de bevrijding van Nederland. Het verhaal van McAlpine is doorspekt met anekdoten, zoals zijn tijd in een militaire gevangenis en een reddingsoperatie in een concentratiekamp.

Schone laarzen, vuile handen is onontbeerlijk voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog, D-Day en de harder gevechten in Frankrijk en Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kenneth McAlpine
Uitgever
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045313061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99