Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Tweede, geheel herziene editie

Prijs € 44,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hannie van Genderen, Arnoud Arntz

Paperback | Juli 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Schematherapie kan bij meer dan de helft van de patiënten met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis (BPS) resulteren in genezing en leidt in tweederde van de gevallen tot klinisch relevante verbetering. Deze geheel geactualiseerde en sterk uitgebreide editie van dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van bps in termen van schemamodi en een groot aantal technieken ter bevordering van de psychische gezondheid. Deze editie is aangevuld met nieuw onderzoek en ervaringen opgedaan bij patiënten met BPS, zowel individueel als in groepen, naar de werkzame factoren bij en de duur van schematherapie, en uitgebreid met onder andere ‘veelgestelde vragen’, waarin wordt toegelicht wat de therapeut kan doen bij knelpunten in de behandeling. Hannie van Genderen is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Met Gitta Jacob en Laura Seebauer schreef ze de bestseller Patronen doorbreken. Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, klinisch psycholoog, senior schematherapeut en VGCt-gedragstherapeut. Hij doet onderzoek naar onder meer de effectiviteit en de werkingsmechanismen van schematherapie. Met Gitta Jacob schreef hij het boek Schematherapie, een praktische handleiding.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hannie van Genderen, Arnoud Arntz
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124853
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2021
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Schematherapie kan bij meer dan de helft van de patiënten met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis (BPS) resulteren in genezing en leidt in tweederde van de gevallen tot klinisch relevante verbetering.
Deze geheel geactualiseerde en sterk uitgebreide editie van dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van bps in termen van schemamodi en een groot aantal technieken ter bevordering van de psychische gezondheid.
Deze editie is aangevuld met nieuw onderzoek en ervaringen opgedaan bij patiënten met BPS, zowel individueel als in groepen, naar de werkzame factoren bij en de duur van schematherapie, en uitgebreid met onder andere ‘veelgestelde vragen’, waarin wordt toegelicht wat de therapeut kan doen bij knelpunten in de behandeling.
Hannie van Genderen is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Met Gitta Jacob en Laura Seebauer schreef ze de bestseller Patronen doorbreken.
Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, klinisch psycholoog, senior schematherapeut en VGCt-gedragstherapeut. Hij doet onderzoek naar onder meer de effectiviteit en de werkingsmechanismen van schematherapie. Met Gitta Jacob schreef hij het boek Schematherapie, een praktische handleiding.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hannie van Genderen, Arnoud Arntz
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057124853
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2021
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99