Schaduwnatie

Een essay over de onvolkomen dekolonisatie van Suriname

Prijs € 17,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Filia Kramp

Paperback | September 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds 25 november 1975 is Suriname officieel een onafhankelijke democratische republiek, een zelfstandige natie. Maar anno 2021 functioneert het land op veel gebieden nog net als in de tijd van de Nederlandse kolonisatie en slavernij. Hoe komt dat? En hoe kunnen we dat veranderen? Die vragen staan centraal in dit essay, dat gaat over de urgente noodzaak tot transformatie van een sinds eeuwen verwaarloosde samenleving tot een moderne, vitale maatschappij. Een maatschappij waarin de menselijke waardigheid en ecologische principes leidend zijn, in plaats van de kapitalistische moraal. Bijzonder is dat de auteur de ‘postkoloniale’ ontwikkeling van Suriname met een pedagogische blik bekijkt. Een prominente rol in die pedagogische benadering is weggelegd voor de kernwaarden van de ‘Kringloop van Moed’, een Inheems Amerikaanse levensfilosofie die ook tot het cultureel erfgoed van Suriname gerekend moet worden. Dat erfgoed kan zo zijn rechtmatige plaats terugkrijgen in de ontwikkeling van Suriname. Onze voorouders bewaakten de kernwaarden van gezond samenleven voor ons; alleen door en met hen zijn wij Surinamers. Filia Kramp (Paramaribo, 1953) studeerde onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en bekleedde onder meer bestuurs- en leiderschapsposities in diverse organisaties in Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Filia Kramp
Uitgever
Warden Press
ISBN
9789493202061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Sinds 25 november 1975 is Suriname officieel een onafhankelijke democratische republiek, een zelfstandige natie. Maar anno 2021 functioneert het land op veel gebieden nog net als in de tijd van de Nederlandse kolonisatie en slavernij. Hoe komt dat? En hoe kunnen we dat veranderen?

Die vragen staan centraal in dit essay, dat gaat over de urgente noodzaak tot transformatie van een sinds eeuwen verwaarloosde samenleving tot een moderne, vitale maatschappij. Een maatschappij waarin de menselijke waardigheid en ecologische principes leidend zijn, in plaats van de kapitalistische moraal.

Bijzonder is dat de auteur de ‘postkoloniale’ ontwikkeling van Suriname met een pedagogische blik bekijkt. Een prominente rol in die pedagogische benadering is weggelegd voor de kernwaarden van de ‘Kringloop van Moed’, een Inheems Amerikaanse levensfilosofie die ook tot het cultureel erfgoed van Suriname gerekend moet worden. Dat erfgoed kan zo zijn rechtmatige plaats terugkrijgen in de ontwikkeling van Suriname. Onze voorouders bewaakten de kernwaarden van gezond samenleven voor ons; alleen door en met hen zijn wij Surinamers.

Filia Kramp (Paramaribo, 1953) studeerde onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en bekleedde onder meer bestuurs- en leiderschapsposities in diverse organisaties in Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Filia Kramp
Uitgever
Warden Press
ISBN
9789493202061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99