Samen beslissen in de zorg

beter samenwerken, ook als dat lastig lijkt

Prijs € 34,25

Niet beschikbaar

Erwin Van Meekeren

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Samen beslissen (shared decision making) is in de zorg het adagium. Maar er zijn patiënten met wie de samenwerking niet zo soepel verloopt of moeilijk tot stand komt. Zij roepen discussie en emoties op, zorgen ervoor dat uw spreekuur uitloopt, bezorgen u een klacht en zorgen ervoor dat u onvoldoende resultaten behaalt. Wat kenmerkt deze mensen? En hoe kunnen we toch tot een goede samenwerking met deze mensen komen? In dit boek brengt de auteur u op korte en krachtige wijze op de hoogte van essentiële en actuele achtergrondkennis die u nodig heeft om deze mensen te begrijpen en beter met hen samen te werken. De focus ligt op volwassenen met uitgesproken persoonlijkheidskenmerken en interpersoonlijke kwetsbaarheid. Specifieke aandacht gaat uit naar borderlinepathologie. Omdat dit veel voorkomt, maar vooral omdat als u deze problematiek begrijpt en kunt hanteren, u mensen in het algemeen beter begrijpt en beter met hen kunt samenwerken. Hierbij komen zowel het aandeel van de patiënt als dat van u als professional aan bod.Dit boek richt zich op professionals in somatische en geestelijke gezondheidszorg, waaronder artsen (huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist), psychologen, praktijkondersteuners en wijkteams.U krijgt de ingrediënten voor een effectievere samenwerking met thema's als gelijkwaardigheid, eigen regie, gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid.Uw patiënt voelt zich beter gehoord en gezien. En u krijgt meer werkplezier!Erwin van Meekeren is psychiater-psychotherapeut. Hij heeft bijzondere aandacht voor persoonlijkheidsproblematiek, in het bijzonder emotieregulatiestoornissen (borderline). Daarnaast coacht hij, geeft hij voordrachten en trainingen, organiseert hij congressen en publiceert hij regelmatig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erwin Van Meekeren
Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058980922
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Samen beslissen (shared decision making) is in de zorg het adagium. Maar er zijn patiënten met wie de samenwerking niet zo soepel verloopt of moeilijk tot stand komt. Zij roepen discussie en emoties op, zorgen ervoor dat uw spreekuur uitloopt, bezorgen u een klacht en zorgen ervoor dat u onvoldoende resultaten behaalt. Wat kenmerkt deze mensen? En hoe kunnen we toch tot een goede samenwerking met deze mensen komen?

In dit boek brengt de auteur u op korte en krachtige wijze op de hoogte van essentiële en actuele achtergrondkennis die u nodig heeft om deze mensen te begrijpen en beter met hen samen te werken. De focus ligt op volwassenen met uitgesproken persoonlijkheidskenmerken en interpersoonlijke kwetsbaarheid. Specifieke aandacht gaat uit naar borderlinepathologie. Omdat dit veel voorkomt, maar vooral omdat als u deze problematiek begrijpt en kunt hanteren, u mensen in het algemeen beter begrijpt en beter met hen kunt samenwerken. Hierbij komen zowel het aandeel van de patiënt als dat van u als professional aan bod.

Dit boek richt zich op professionals in somatische en geestelijke gezondheidszorg, waaronder artsen (huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist), psychologen, praktijkondersteuners en wijkteams.

U krijgt de ingrediënten voor een effectievere samenwerking met thema's als gelijkwaardigheid, eigen regie, gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid.
Uw patiënt voelt zich beter gehoord en gezien. En u krijgt meer werkplezier!


Erwin van Meekeren is psychiater-psychotherapeut. Hij heeft bijzondere aandacht voor persoonlijkheidsproblematiek, in het bijzonder emotieregulatiestoornissen (borderline). Daarnaast coacht hij, geeft hij voordrachten en trainingen, organiseert hij congressen en publiceert hij regelmatig.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erwin Van Meekeren
Uitgever
Tijdstroom, Uitgeverij De
ISBN
9789058980922
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99