Salafisme

utopische idealen in een weerbarstige praktijk

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

Martijn de Koning, Joas Wagemakers, Carmen Becker

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 2002 lieten twee jongens uit Eindhoven het leven in Kashmir. Volgens de media en aivd waren zij frequente bezoekers van de salafisme moskee Al Fourqaan in Eindhoven en verwoedde deelnemers aan discussies over geloof en politiek op Marokko.nl. Voor het eerst kwamen salafisten in Nederland in het nieuws en in de tien jaar daarop is de aandacht nauwelijks afgenomen, met een tijdelijke piek in 2004 na de moord op Theo van Gogh. Die moord werd gepleegddoor Mohammed Bouyeri: een Marokkaans-Nederlandse moslim die ook uit het salafisme circuit zou komen.De huidige trek van islamitische jongeren naar oorlogsgebieden in het Midden-Oosten roept vragen op over hun godsdienstige motivatie. Wat zijn de godsdienstige, sociale, politieke en morele dimensies van het salafisme? Dit boek gaat niet zozeer over geweld - het salafisme is veel meer dan dat - maar de stroming is wel bijna altijd onderwerp van felle discussies in welke samenleving dan ook. De drie auteurs van dit boek putten uit de research van het Nijmeegse project 'Salafisme als transnationale beweging'. Dit onderzoek had plaats in het Midden-Oosten én in Europa, en richtte zich zowel op dogma's als de praktijken van het salafisme.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martijn de Koning, Joas Wagemakers, Carmen Becker
Uitgever
Parthenon
ISBN
9789079578504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

In 2002 lieten twee jongens uit Eindhoven het leven in Kashmir. Volgens de media en aivd waren zij frequente bezoekers van de salafisme moskee Al Fourqaan in Eindhoven en verwoedde deelnemers aan discussies over geloof en politiek op Marokko.nl. Voor het eerst kwamen salafisten in Nederland in het nieuws en in de tien jaar daarop is de aandacht nauwelijks afgenomen, met een tijdelijke piek in 2004 na de moord op Theo van Gogh. Die moord werd gepleegd
door Mohammed Bouyeri: een Marokkaans-Nederlandse moslim die ook uit het salafisme circuit zou komen.
De huidige trek van islamitische jongeren naar oorlogsgebieden in het Midden-Oosten roept vragen op over hun godsdienstige motivatie. Wat zijn de godsdienstige, sociale, politieke en morele dimensies van het salafisme? Dit boek gaat niet zozeer over geweld - het salafisme is veel meer dan dat - maar de stroming is wel bijna altijd onderwerp van felle discussies in welke samenleving dan ook.
De drie auteurs van dit boek putten uit de research van het Nijmeegse project 'Salafisme als transnationale beweging'. Dit onderzoek had plaats in het Midden-Oosten én in Europa, en richtte zich zowel op dogma's als de praktijken van het salafisme.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martijn de Koning, Joas Wagemakers, Carmen Becker
Uitgever
Parthenon
ISBN
9789079578504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99