Sacrale kunst wereldwijd

uitgangspunten en werkwijzen

Prijs € 24,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Titus Burckhardt

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elke kunst die een religieus onderwerp heeft, kan religieus genoemd worden. Sacraal of heilig kan alleen die kunst genoemd worden, die niet alleen haar thema, maar ook haar vormen aan een spirituele dimensie ontleent.In dit inmiddels klassieke boek - vertaald in meer dan tien talen -belicht Titus Burckhardt de uitgangspunten en werkwijzen van de sacrale kunst van hindoeïsme, christendom, islam, boeddhisme en taoïsme. De beginselen van de sacrale kunst worden niet alleen afgeleid uit bestaande kunstwerken, maar ook bevestigd door canonieke geschriften en het voorbeeld van levende meesters.Sacrale kunst toont de diepere dimensie van religie en verwijst steeds naar de weg van heiliging, verlossing, bevrijding of eenwording die de mens kan gaan.In 'Sacrale kunst wereldwijd' maakt de lezer kennis met de symbolische taal van de religie. Het boek verliest zich niet in details, maar biedt een rijkdom aan gedocumenteerde achtergrondinformatie. Na het lezen gaat er bij het bezoek aan een kerk of museum een nieuwer wereld open.Titus Burckhardt (1908-1984) was een vooraanstaand auteur van de Sophia Perennis, een stroming die de eenheid van de religies metafysisch fundeert. Hij schreef gezaghebbende boeken over soefisme, sacrale kunst en alchemie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Titus Burckhardt
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062711239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Elke kunst die een religieus onderwerp heeft, kan religieus genoemd worden. Sacraal of heilig kan alleen die kunst genoemd worden, die niet alleen haar thema, maar ook haar vormen aan een spirituele dimensie ontleent.
In dit inmiddels klassieke boek - vertaald in meer dan tien talen -belicht Titus Burckhardt de uitgangspunten en werkwijzen van de sacrale kunst van hindoeïsme, christendom, islam, boeddhisme en taoïsme. De beginselen van de sacrale kunst worden niet alleen afgeleid uit bestaande kunstwerken, maar ook bevestigd door canonieke geschriften en het voorbeeld van levende meesters.
Sacrale kunst toont de diepere dimensie van religie en verwijst steeds naar de weg van heiliging, verlossing, bevrijding of eenwording die de mens kan gaan.

In 'Sacrale kunst wereldwijd' maakt de lezer kennis met de symbolische taal van de religie. Het boek verliest zich niet in details, maar biedt een rijkdom aan gedocumenteerde achtergrondinformatie. Na het lezen gaat er bij het bezoek aan een kerk of museum een nieuwer wereld open.


Titus Burckhardt (1908-1984) was een vooraanstaand auteur van de Sophia Perennis, een stroming die de eenheid van de religies metafysisch fundeert. Hij schreef gezaghebbende boeken over soefisme, sacrale kunst en alchemie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Titus Burckhardt
Uitgever
Synthese
ISBN
9789062711239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99