Rusland in de 21e eeuw

verhalen uit een ontketend land

Prijs € 16,95

Levertijd: 5-8 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Marie-Thérèse ter Haar

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na de wildwestjaren van de Jeltsinperiode probeerde Poetin orde op zaken te stellen in het geteisterde Rusland. Moskou moest weer een belangrijke rol spelen op het wereldtoneel. In het Westen zag men Poetin vooral als een kille neotsaar, die met zijn harde maatregelen de ontwikkeling van de jonge democratie in de kiem leek te smoren; het merendeel van de Russen beschouwde de duidelijke aanpak echter als een verademing. In het jaar 2008 volgde Medvedev Poetin op als president van Rusland. Zijn beleid werd gekenschetst door een nadruk op modernisering en hervorming, o.a. op het gebied van de rechtspraak. Hoewel hij in zijn regeringsperiode op deze gebieden veel heeft bereikt, leek hij nooit helemaal los te kunnen komen van de invloed van Poetin, die toen premier was. De auteur is Ruslanddeskundige en eigenaar van bureau Empirique, een reis- en adviesbureau voor Rusland en Oost-Europa. Empirique organiseert handels- en culturele reizen voor bedrijven en particuliere groepen. Marie-Thérèse ter Haar geeft lezingen en seminars op politiek, cultureel en zakelijk gebied, zowel in Nederland als in Rusland. Zij vindt dat de berichtgeving te veel door een westerse bril wordt gezien en zij wil een brug slaan tussen Oost en West. Van haar hand verscheen in 2008 Ruslands Erfdeel, over Rusland tijdens de ondergang van het communisme en de jaren ’90.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marie-Thérèse ter Haar
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461530295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Na de wildwestjaren van de Jeltsinperiode probeerde Poetin orde op zaken te stellen in het geteisterde Rusland. Moskou moest weer een belangrijke rol spelen op het wereldtoneel. In het Westen zag men Poetin vooral als een kille neotsaar, die met zijn harde maatregelen de ontwikkeling van de jonge democratie in de kiem leek te smoren; het merendeel van de Russen beschouwde de duidelijke aanpak echter als een verademing.

In het jaar 2008 volgde Medvedev Poetin op als president van Rusland. Zijn beleid werd gekenschetst door een nadruk op modernisering en hervorming, o.a. op het gebied van de rechtspraak. Hoewel hij in zijn regeringsperiode op deze gebieden veel heeft bereikt, leek hij nooit helemaal los te kunnen komen van de invloed van Poetin, die toen premier was.

De auteur is Ruslanddeskundige en eigenaar van bureau Empirique, een reis- en adviesbureau voor Rusland en Oost-Europa. Empirique organiseert handels- en culturele reizen voor bedrijven en particuliere groepen. Marie-Thérèse ter Haar geeft lezingen en seminars op politiek, cultureel en zakelijk gebied, zowel in Nederland als in Rusland. Zij vindt dat de berichtgeving te veel door een westerse bril wordt gezien en zij wil een brug slaan tussen Oost en West. Van haar hand verscheen in 2008 Ruslands Erfdeel, over Rusland tijdens de ondergang van het communisme en de jaren ’90.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marie-Thérèse ter Haar
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461530295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99