Ruimtelijke economische dynamiek

kijk op bedrijfslocatie en regionale ontwikkeling

Prijs € 27,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Oedzge Atzema, Jan Lambooy, Ton van Rietbergen, Sjef van Hoof

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Wat gebeurt waar? En waarom daar?' zijn de centrale vragen die een geograaf stelt. De economisch geograaf kijkt bij die vragen vooral naar de locatie en regionale spreiding van bedrijven en consumenten. Van oudsher worden locatievoorkeuren en regionale ontwikkeling verklaard uit ruimtelijke verschillen in kosten en opbrengsten tussen landen, regio's en steden. Maar er zijn ook andere verklaringen te geven zoals de rol van de regionale cultuur, de effectiviteit van planologisch beleid en de evolutionaire wisselwerking tussen bedrijven en hun regionale omgeving.Ruimtelijke economische dynamiek geeft een overzicht van de belangrijkste theorieën in de economische geografie. Deze theorieën hebben betrekking op uiteenlopende, praktische onderwerpen, zoals de keuze van bedrijven voor een locatie, de rol van de overheid bij het bevorderen van de welvaart in een regio, de verschillen in concurrentiekracht van landen en regio's, de invloed van citymarketing op de economische groei van steden, en legio andere onderwerpen. De theorie wordt met tal van voorbeelden toegelicht. Het boek is uitermate geschikt voor studenten en docenten in het hoger onderwijs.Oedzge Atzema, Ton van Rietbergen, Jan Lambooy en Sjef van Hoof zijn economisch geografen verbonden aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Oedzge Atzema, Jan Lambooy, Ton van Rietbergen, Sjef van Hoof
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900567
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Wat gebeurt waar? En waarom daar?' zijn de centrale vragen die een geograaf stelt. De economisch geograaf kijkt bij die vragen vooral naar de locatie en regionale spreiding van bedrijven en consumenten. Van oudsher worden locatievoorkeuren en regionale ontwikkeling verklaard uit ruimtelijke verschillen in kosten en opbrengsten tussen landen, regio's en steden. Maar er zijn ook andere verklaringen te geven zoals de rol van de regionale cultuur, de effectiviteit van planologisch beleid en de evolutionaire wisselwerking tussen bedrijven en hun regionale omgeving.

Ruimtelijke economische dynamiek geeft een overzicht van de belangrijkste theorieën in de economische geografie. Deze theorieën hebben betrekking op uiteenlopende, praktische onderwerpen, zoals de keuze van bedrijven voor een locatie, de rol van de overheid bij het bevorderen van de welvaart in een regio, de verschillen in concurrentiekracht van landen en regio's, de invloed van citymarketing op de economische groei van steden, en legio andere onderwerpen. De theorie wordt met tal van voorbeelden toegelicht. Het boek is uitermate geschikt voor studenten en docenten in het hoger onderwijs.

Oedzge Atzema, Ton van Rietbergen, Jan Lambooy en Sjef van Hoof zijn economisch geografen verbonden aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Oedzge Atzema, Jan Lambooy, Ton van Rietbergen, Sjef van Hoof
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900567
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99