Ruhe sanft, sanfte Ruh !

Passiemuziek-een veelkleurig palet door de eeuwen heen

Prijs € 7,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Emanuel Overbeeke

Paperback | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Emanuel OverbeekeRuhe sanft, sanfte Ruh!Passiemuziek, een veelkleurig palet door de eeuwen heenBij muziek voor de paastijd denken velen het eerst aan Bachs Matthäus- en Johannes-Passion. Er zijn echter veel meer paascomposities. Dit boek wil een overzicht geven van die vele andere werken: wanneer zijn ze ontstaan, welke functie hadden deze stukken binnen en buiten de liturgie en hoe gingen componisten om met teksten? Bachs meesterwerken, die in dit boek natuurlijk niet mogen ontbreken, komen uit een traditie en veroorzaakten een traditie.Traditie betekent ook vernieuwing. De tekst van het lijdensverhaal heeft vele elementen in zich en de muziek heeft talrijke vormen aangenomen, als passie en stabat mater, in vocale en instrumentale vorm, in meer hoge en meer lage kunst, en vooral in wisselende omstandigheden en vanuit verschillende wensen. Dit boek volgt de passiemuziek en hun componisten door eeuwen heen. Daarbij komen ook de nodige anekdotes aan bod.Emanuel Overbeeke (1958) studeerde muziekwetenschap in Utrecht en New York. Hij promoveerde over Nederlandse muziek bij Nederlandse symfonieorkesten, werkte als docent en schreef meerdere boeken over muziek. De schrijver en publicist is ook een veelgevraagd spreker.Emanuel Overbeeke ontving de Ina Dammanprijs 2014.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Emanuel Overbeeke
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089721204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Emanuel Overbeeke

Ruhe sanft, sanfte Ruh!
Passiemuziek, een veelkleurig palet door de eeuwen heen

Bij muziek voor de paastijd denken velen het eerst aan Bachs Matthäus- en Johannes-Passion. Er zijn echter veel meer paascomposities. Dit boek wil een overzicht geven van die vele andere werken: wanneer zijn ze ontstaan, welke functie hadden deze stukken binnen en buiten de liturgie en hoe gingen componisten om met teksten? Bachs meesterwerken, die in dit boek natuurlijk niet mogen ontbreken, komen uit een traditie en veroorzaakten een traditie.
Traditie betekent ook vernieuwing. De tekst van het lijdensverhaal heeft vele elementen in zich en de muziek heeft talrijke vormen aangenomen, als passie en stabat mater, in vocale en instrumentale vorm, in meer hoge en meer lage kunst, en vooral in wisselende omstandigheden en vanuit verschillende wensen.
Dit boek volgt de passiemuziek en hun componisten door eeuwen heen. Daarbij komen ook de nodige anekdotes aan bod.

Emanuel Overbeeke (1958) studeerde muziekwetenschap in Utrecht en New York. Hij promoveerde over Nederlandse muziek bij Nederlandse symfonieorkesten, werkte als docent en schreef meerdere boeken over muziek. De schrijver en publicist is ook een veelgevraagd spreker.
Emanuel Overbeeke ontving de Ina Dammanprijs 2014.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Emanuel Overbeeke
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089721204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99