Rugpijn en andere onbegrepen klachten

Prijs € 47,95

Niet beschikbaar

Jan-Paul van Wingerden

Paperback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mensen met chronische rugklachten worden tegenwoordig voor gek versleten. Althans zo wordt dit vaak ervaren. Door gebrek aan kennis over de werking van het lijf heeft de psychologie kans gezien zich met mensen met rugpijn te gaan bemoeien. Dit is op zich geen slechte ontwikkeling, maar wel een die behoorlijk is doorgeslagen. Dat de geest een rol speelt bij pijnklachten betekent niet dat het lichaam niet meer mee doet. Dit boek bepleit de betrokkenheid van het lijf bij chronische rugklachten. Het laat zien hoe we tegenwoordig de rol van het lichaam bij chronische klachten onderschatten. In een helder model wordt stap voor stap uitgelegd hoe de rug werkt, wat er fout kan gaan en hoe dit bijdraagt aan voort duren van klachten. Met de rug als uitgangspunt wordt druk als basisprincipe in het menselijk lichaam geïntroduceerd. Vanuit deze modellen ontstaan verbanden met andere, vaak onbegrepen klachten als onder meer scoliose, hyperventilatie, fibromyalgie. Daarmee gaat dit boek niet alleen over de rug, maar geeft het een nieuwe visie op de werking van ons lichaam. Tenslotte wordt een voorstel gedaan hoe lichaam en geest integraal benaderd zouden kunnen worden.Dit is geen zelf-hulp boek en biedt zeker geen oplossing voor álle rugklachten. Het boek stimuleert u na te denken over uw rug en daarmee over uw lichaam, en zelfs ook over uw geest. Of die kennis u helpt klachten te verminderen of te voorkomen is aan u. Dit boek is voor iedereen die een rug heeft, of er mee werkt!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan-Paul van Wingerden
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Beschrijving

Mensen met chronische rugklachten worden tegenwoordig voor gek versleten. Althans zo wordt dit vaak ervaren. Door gebrek aan kennis over de werking van het lijf heeft de psychologie kans gezien zich met mensen met rugpijn te gaan bemoeien. Dit is op zich geen slechte ontwikkeling, maar wel een die behoorlijk is doorgeslagen. Dat de geest een rol speelt bij pijnklachten betekent niet dat het lichaam niet meer mee doet. Dit boek bepleit de betrokkenheid van het lijf bij chronische rugklachten. Het laat zien hoe we tegenwoordig de rol van het lichaam bij chronische klachten onderschatten. In een helder model wordt stap voor stap uitgelegd hoe de rug werkt, wat er fout kan gaan en hoe dit bijdraagt aan voort duren van klachten. Met de rug als uitgangspunt wordt druk als basisprincipe in het menselijk lichaam geïntroduceerd. Vanuit deze modellen ontstaan verbanden met andere, vaak onbegrepen klachten als onder meer scoliose, hyperventilatie, fibromyalgie. Daarmee gaat dit boek niet alleen over de rug, maar geeft het een nieuwe visie op de werking van ons lichaam. Tenslotte wordt een voorstel gedaan hoe lichaam en geest integraal benaderd zouden kunnen worden.

Dit is geen zelf-hulp boek en biedt zeker geen oplossing voor álle rugklachten. Het boek stimuleert u na te denken over uw rug en daarmee over uw lichaam, en zelfs ook over uw geest. Of die kennis u helpt klachten te verminderen of te voorkomen is aan u. Dit boek is voor iedereen die een rug heeft, of er mee werkt!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan-Paul van Wingerden
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99