Rouwverwerking en rouwbegeleiding

sterven - rouwen - troosten

Prijs € 25,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Renée Zeylmans

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rouw is een levensthema dat ons allen raakt, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Rouwen om het verlies van een dierbaar persoon is een immens proces, dat meer is dan alleen verdriet. Het is een totale desintegratie. De zwaarte van dit proces wordt vaak onderschat, waardoor de rouwende naast het grote verdriet door een diep dal van eenzaamheid moet gaan.Rouw vraagt om troost. Troosten vraagt om metgezellen, om vrienden die met jou in je dal durven te zitten en je er niet uit willen trekken met nietszeggende woorden als: 'laat het verleden toch rusten', 'het leven gaat verder'.Renée Zeylmans is psycho-sociaal therapeute met als specialisatie rouw- en stervensbegeleiding. Vanuit haar jarenlange praktijk, maar ook vanuit haar persoonlijke ervaring met rouw, brengt zij het rouwproces onder woorden. Veel cliënten en cursisten hebben daartoe hun kostbare en intieme ervaringen ter beschikking gesteld.Een groot scala aan onderwerpen komt aan bod, die alle te maken hebben met rouwverwerking en het begeleiden van rouwenden.Het boek is opgebouwd uit drie delen.Het eerste deel gaat met name in op de vraag welke aspecten en gevoelens bij rouw horen.In het tweede deel wordt aan de hand van ervaringen van betrokkenen duidelijk hoe anders iedere rouwsituatie is.In het derde deel ten slotte komt de verbondenheid die we hebben met de gestorvene ter sprake, hoe deze verbondenheid inwerkt op ons dagelijks leven, ons tot steun kan zijn en ons leven kan verrijken.'Rouwen is vooral een intiem proces, zoals iedereen zal kunnen bevestigen die uit ervaring spreekt. Die intimiteit is door het hele boek heen tastbaar gebleven. Renée Zeylmans kijkt, luistert, geeft advies en blijft dichtbij. Zij doet daarmee iets voor, wat ons in de regel heel moeilijk afgaat, namelijk troosten.' (Jonas)'Een bijzonder en wijs boek, waar elk mens ietsaan kan hebben, niet alleen rouwenden.' (Motief)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Renée Zeylmans
Uitgever
Cichorei
ISBN
9789491748653
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Beschrijving

Rouw is een levensthema dat ons allen raakt, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Rouwen om het verlies van een dierbaar persoon is een immens proces, dat meer is dan alleen verdriet. Het is een totale desintegratie. De zwaarte van dit proces wordt vaak onderschat, waardoor de rouwende naast het grote verdriet door een diep dal van eenzaamheid moet gaan.
Rouw vraagt om troost. Troosten vraagt om metgezellen, om vrienden die met jou in je dal durven te zitten en je er niet uit willen trekken met nietszeggende woorden als: 'laat het verleden toch rusten', 'het leven gaat verder'.

Renée Zeylmans is psycho-sociaal therapeute met als specialisatie rouw- en stervensbegeleiding. Vanuit haar jarenlange praktijk, maar ook vanuit haar persoonlijke ervaring met rouw, brengt zij het rouwproces onder woorden. Veel cliënten en cursisten hebben daartoe hun kostbare en intieme ervaringen ter beschikking gesteld.
Een groot scala aan onderwerpen komt aan bod, die alle te maken hebben met rouwverwerking en het begeleiden van rouwenden.
Het boek is opgebouwd uit drie delen.
Het eerste deel gaat met name in op de vraag welke aspecten en gevoelens bij rouw horen.
In het tweede deel wordt aan de hand van ervaringen van betrokkenen duidelijk hoe anders iedere rouwsituatie is.
In het derde deel ten slotte komt de verbondenheid die we hebben met de gestorvene ter sprake, hoe deze verbondenheid inwerkt op ons dagelijks leven, ons tot steun kan zijn en ons leven kan verrijken.

'Rouwen is vooral een intiem proces, zoals iedereen zal kunnen bevestigen die uit ervaring spreekt. Die intimiteit is door het hele boek heen tastbaar gebleven. Renée Zeylmans kijkt, luistert, geeft advies en blijft dichtbij. Zij doet daarmee iets voor, wat ons in de regel heel moeilijk afgaat, namelijk troosten.' (Jonas)

'Een bijzonder en wijs boek, waar elk mens iets
aan kan hebben, niet alleen rouwenden.' (Motief)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Renée Zeylmans
Uitgever
Cichorei
ISBN
9789491748653
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99