Rivierenland

Nederland van Aa tot Waal

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sunny Jansen, Martin van Lokven

Paperback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rivierenland is het even bijzondere als meeslepende verhaal van ons waterland. Overal in Nederland stroomt water. Eeuwenlang waren de rivieren hier de baas. Het water had vrij spel, totdat de mensen begonnen in te grijpen. Ongeveer duizend jaar geleden werden de eerste dijken aangelegd. Steden verrezen langs de oevers en op de vruchtbare klei ontwikkelden zich veeteelt en landbouw. Maar van tijd tot tijd ging het mis: ons land kent ook een lange reeks van watersnoodrampen en de bescherming tegen het water blijft urgent. Elke dag opnieuw zijn daar duizenden mensen mee bezig.In een schitterend geïllustreerde en vormgegeven geschiedenis vertellen Sunny Jansen en Martin van Lokven een verhaal van strijd, van overwinningen en nederlagen, van angst en van een geleidelijk gegroeid begrip voor de immense betekenis van het water voor ons leven en onze welvaart. Van dijkgraaf tot binnenschipper, van baggeraar tot politicus, van ingenieur tot recreant: allemaal komen ze aan bod in Rivierenland. Het resultaat is een uniek en veelzijdig portret van een land dat volhardend en creatief leeft met zijn rivieren.Rivierenland brengt de vele facetten van het even mooie als gevaarlijke Hollandse waterlandschap ook weergaloos in beeld. Fotograaf Martin van Lokven reisde speciaal voor dit boek gedurende alle seizoenen langs alle rivieren van Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sunny Jansen, Martin van Lokven
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460038204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Rivierenland is het even bijzondere als meeslepende verhaal van ons waterland. Overal in Nederland stroomt water. Eeuwenlang waren de rivieren hier de baas. Het water had vrij spel, totdat de mensen begonnen in te grijpen. Ongeveer duizend jaar geleden werden de eerste dijken aangelegd. Steden verrezen langs de oevers en op de vruchtbare klei ontwikkelden zich veeteelt en landbouw. Maar van tijd tot tijd ging het mis: ons land kent ook een lange reeks van watersnoodrampen en de bescherming tegen het water blijft urgent. Elke dag opnieuw zijn daar duizenden mensen mee bezig.
In een schitterend geïllustreerde en vormgegeven geschiedenis vertellen Sunny Jansen en Martin van Lokven een verhaal van strijd, van overwinningen en nederlagen, van angst en van een geleidelijk gegroeid begrip voor de immense betekenis van het water voor ons leven en onze welvaart. Van dijkgraaf tot binnenschipper, van baggeraar tot politicus, van ingenieur tot recreant: allemaal komen ze aan bod in Rivierenland. Het resultaat is een uniek en veelzijdig portret van een land dat volhardend en creatief leeft met zijn rivieren.
Rivierenland brengt de vele facetten van het even mooie als gevaarlijke Hollandse waterlandschap ook weergaloos in beeld. Fotograaf Martin van Lokven reisde speciaal voor dit boek gedurende alle seizoenen langs alle rivieren van Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sunny Jansen, Martin van Lokven
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460038204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99