Risicomanagement

De enig juiste benadering in denken & doen

Prijs € 24,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

H.C. Kocks

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Cor is thans emeritus hoogleraar en nog werkzaam als zelfstandig adviseur, engineer, auditor en auteur. Hij heeft bedrijfseconomie (doctoraal) en accountancy (postdoctoraal) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG). In 1991 is hij aan de Erasmus Universiteit van Rott erdam(EUR) benoemd tot hoogleraar IT-auditi ng om die postdoctorale/post masteropleiding verder vorm te geven. In 1996 heeft hij, aan de EUR, die leerstoel verwisseld voor die van Accountancy met als vakgebied/leeropdracht Inrichti ngsleer/Administrati eve Organisati e. Van 1996 t/m 2005 heeft hij dat vakgebied, op basis van nati onale en internati onale ontwikkelingen, volledig gemoderniseerd tot Governance & Control. In 2014 is zijn boek Organisati e & Control Engineering verschenen met als onderti tel Governance & Control. Cor heeft meer dan 45 jaar prakti jkervaring, van 1971 t/m 1997 opgebouwd bij twee internati onaal opererende accountantsorganisati es waarvan 12 jaar als partner/directeur. Vanaf 1997 tot nu werkt Cor (tot 2006 naast zijn hoogleraarschap), als zelfstandig adviseur, engineer, auditor en auteur op het gebied van governance & control waartoe hij ook risicomanagement rekent.Een onderwerp dat hem, na 2014, bleef intrigeren was risicomanagement dat in zijn boek van 2014 al de nodige aandacht heeft gekregen. Drie jaar aanvullend onderzoek heeft dit boek opgeleverd waarvan de inhoud sterk afwijkt van de bestaande literatuur en prakti jk over risicomanagement. Cor introduceert in zijn boek een benadering om, als organisati e, situati oneel eff ecti ef risicomanagement te kunnen realiseren en te onderhouden. Een benadering die hij, arrogant maar onderbouwd, typeert als 'de enig juiste benadering in denken en doen'. De benadering van Cor bestaat uit 14 normati eve stappen waaraan een 15e stap is toegevoegd die gaat over het eff ecti ef invullen van de externe verantwoording door organisati es aan derden betreff ende hun risicomanagement. Het boek bestaat uit drie delen. Deel I bevat het normati eve kader om, als organisati e, situati oneel eff ecti ef risicomanagement te kunnen realiseren en te onderhouden. Deel II schetst een (onthutsend) beeld van de huidige theorie en prakti jk. Deel III legt de lezer uit hoe de enig juist benadering eruit ziet om, als organisati e, situati oneel eff ecti ef risicomanagement te kunnen realiseren en onderhouden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.C. Kocks
Uitgever
Pumbo.nl
ISBN
9789463451635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Cor is thans emeritus hoogleraar en nog werkzaam als zelfstandig adviseur, engineer, auditor en auteur. Hij heeft bedrijfseconomie (doctoraal) en accountancy (postdoctoraal) gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RUG). In 1991 is hij aan de Erasmus Universiteit van Rott erdam(EUR) benoemd tot hoogleraar IT-auditi ng om die postdoctorale/post masteropleiding verder vorm te geven. In 1996 heeft hij, aan de EUR, die leerstoel verwisseld voor die van Accountancy met als vakgebied/leeropdracht Inrichti ngsleer/Administrati eve Organisati e. Van 1996 t/m 2005 heeft hij dat vakgebied, op basis van nati onale en internati onale ontwikkelingen, volledig gemoderniseerd tot Governance & Control. In 2014 is zijn boek Organisati e & Control Engineering verschenen met als onderti tel Governance & Control.
Cor heeft meer dan 45 jaar prakti jkervaring, van 1971 t/m 1997 opgebouwd bij twee internati onaal opererende accountantsorganisati es waarvan 12 jaar als partner/directeur. Vanaf 1997 tot nu werkt Cor (tot 2006 naast zijn hoogleraarschap), als zelfstandig adviseur, engineer, auditor en auteur op het gebied van governance & control waartoe hij ook risicomanagement rekent.
Een onderwerp dat hem, na 2014, bleef intrigeren was risicomanagement dat in zijn boek van 2014 al de nodige aandacht heeft gekregen. Drie jaar aanvullend onderzoek heeft dit boek opgeleverd waarvan de inhoud sterk afwijkt van de bestaande literatuur en prakti jk over risicomanagement. Cor introduceert in zijn boek een benadering om, als organisati e, situati oneel eff ecti ef risicomanagement te kunnen realiseren en te onderhouden. Een benadering die hij, arrogant maar onderbouwd, typeert als 'de enig juiste benadering in denken en doen'.
De benadering van Cor bestaat uit 14 normati eve stappen waaraan een 15e stap is toegevoegd die gaat over het eff ecti ef invullen van de externe verantwoording door organisati es aan derden betreff ende hun risicomanagement. Het boek bestaat uit drie delen. Deel I bevat het normati eve kader om, als organisati e, situati oneel eff ecti ef risicomanagement te kunnen realiseren en te onderhouden. Deel II schetst een (onthutsend) beeld van de huidige theorie en prakti jk. Deel III legt de lezer uit hoe de enig juist benadering eruit ziet om, als organisati e, situati oneel eff ecti ef risicomanagement te kunnen realiseren en onderhouden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.C. Kocks
Uitgever
Pumbo.nl
ISBN
9789463451635
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99