Rinus Van de Velde

works on paper

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Benno Tempel, Laura Stamps

Hardback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rinus Van de Velde Works on Paper Hans Maria De Wolf, Benno Tempel & Laura StampsEERSTE OVERZICHT VAN RINUS VAN DE VELDES WERK OP PAPIERNaast zijn werk op monumentale doeken focust Rinus Van de Velde (1983) zich sinds enige tijd voornamelijk op het tekenen met houtskool op papier. In vergelijking met de oppervlakte van geprepareerd canvas is dat van papier een stuk ruwer, waardoor er een nieuwe vorm van abstractie in zijn werk komt. Daardat hij op een snellere en directere manier kan tekenen ontwikkelt zich een andere beeldtaal. Met zijn autonome werk op papier, zowel op klein als op groot formaat, gaat Van de Velde terug naar een traditionelere en tegelijk fundamentelere vorm van het tekenen - het wordt haast tekenend schilderen. Voor de tentoonstellling in het Gemeentemuseum Den Haag maakt Van de Velde een nieuwe installatie met werken op papier, op karton geschilderde achtergronden die refereren aan de collectie van het museum en een aantal sculpturen.Met tekstbijdragen van Hans Maria De Wolf, professor kunstgeschiedenis aan de VUB, Benno Tempel, directeur Gemeentemuseum Den Haag, en een interview door Laura Stamps, curator bij het Gemeentemuseum.Publicatie bij de expo in het Gemeentemuseum Den Haag van 3 december 2016 tot 5 maart 2017.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Benno Tempel, Laura Stamps
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492081810
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
148

Beschrijving

Rinus Van de Velde
Works on Paper
Hans Maria De Wolf, Benno Tempel & Laura Stamps

EERSTE OVERZICHT VAN RINUS VAN DE VELDES WERK OP PAPIER

Naast zijn werk op monumentale doeken focust Rinus Van de Velde (1983) zich sinds enige tijd voornamelijk op het tekenen met houtskool op papier. In vergelijking met de oppervlakte van geprepareerd canvas is dat van papier een stuk ruwer, waardoor er een nieuwe vorm van abstractie in zijn werk komt.
Daardat hij op een snellere en directere manier kan tekenen ontwikkelt zich een andere beeldtaal.

Met zijn autonome werk op papier, zowel op klein als op groot formaat, gaat Van de Velde terug naar een traditionelere en tegelijk fundamentelere vorm van het tekenen - het wordt haast tekenend schilderen.

Voor de tentoonstellling in het Gemeentemuseum Den Haag maakt Van de Velde een nieuwe installatie met werken op papier, op karton geschilderde achtergronden die refereren aan de collectie van het museum en een aantal sculpturen.

Met tekstbijdragen van Hans Maria De Wolf, professor kunstgeschiedenis aan de VUB, Benno Tempel, directeur Gemeentemuseum Den Haag, en een interview door Laura Stamps, curator bij het Gemeentemuseum.

Publicatie bij de expo in het Gemeentemuseum Den Haag van 3 december 2016 tot 5 maart 2017.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Benno Tempel, Laura Stamps
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492081810
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
148

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99