Rijnmond, een voetbalbolwerk

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Gerrit-Jan van Heemst

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ene amateurclub doet het met straatschoffies, de andere heeft vooral studenten in de gelederen. Maar wat alle verenigingen in de regio Rijnmond met elkaar delen op het veld: ze spelen met volle overgave. En daarom mag dit gebied met recht een voetbalbolwerk worden genoemd. In en rondom Rotterdam ontmoeten nostalgie en hedendaags succes elkaar elke week weer, met vaak fonkelende wedstrijden tot gevolg.In gesprek met elf toonaangevende personen uit het voetbalgebied Rijnmond wordt de couleur locale van deze regio weergegeven. Clubs als XerxesDZB en Neptunus-Schiebroek kleurden de historie van het Rotterdamse voetbal, terwijl Barendrecht, Excelsior Maassluis, Capelle en RVVH zich tot de absolute top van de Nederlandse amateurs mogen rekenen. Je kunt goedbeschouwd nauwelijks meer spreken van amateurvoetbal, zo goed georganiseerd als het er in de Topklasse aan toegaat. Maar de betrokkenen blijven liefhebbers pur sang. Echte voetbaldieren voor wie de clubkantine bijna heilige grond is.Gerrit-Jan van Heemst (1978) was eindredacteur bij Voetbal International en is tegenwoordig actief voor AD Rotterdams Dagblad. Van zijn hand verschenen eerder de voetbalboeken De dag van Pim en Pierre en God op de middenstip.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerrit-Jan van Heemst
Uitgever
Coolegem Media
ISBN
9789491354502
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De ene amateurclub doet het met straatschoffies, de andere heeft vooral studenten in de gelederen. Maar wat alle verenigingen in de regio Rijnmond met elkaar delen op het veld: ze spelen met volle overgave. En daarom mag dit gebied met recht een voetbalbolwerk worden genoemd. In en rondom Rotterdam ontmoeten nostalgie en hedendaags succes elkaar elke week weer, met vaak fonkelende wedstrijden tot gevolg.

In gesprek met elf toonaangevende personen uit het voetbalgebied Rijnmond wordt de couleur locale van deze regio weergegeven. Clubs als XerxesDZB en Neptunus-Schiebroek kleurden de historie van het Rotterdamse voetbal, terwijl Barendrecht, Excelsior Maassluis, Capelle en RVVH zich tot de absolute top van de Nederlandse amateurs mogen rekenen. Je kunt goedbeschouwd nauwelijks meer spreken van amateurvoetbal, zo goed georganiseerd als het er in de Topklasse aan toegaat. Maar de betrokkenen blijven liefhebbers pur sang. Echte voetbaldieren voor wie de clubkantine bijna heilige grond is.

Gerrit-Jan van Heemst (1978) was eindredacteur bij Voetbal International en is tegenwoordig actief voor AD Rotterdams Dagblad. Van zijn hand verschenen eerder de voetbalboeken De dag van Pim en Pierre en God op de middenstip.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerrit-Jan van Heemst
Uitgever
Coolegem Media
ISBN
9789491354502
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99