Richard Simmillion (e-Book)

een onvoltooide autobiografie

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Willem Frederik Hermans

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Ik heb een kleine reeks nagenoeg geheel autobiografische verhalen geschreven en die kunt u herkennen aan het feit dat ze steeds dezelfde hoofdpersoon hebben. Als ik zeg autobiografische verhalen, dan bedoel ik dat ik er inderdaad niks bij verzonnen heb. Als ik een autobiografisch verhaal schrijf, dan probeer ik mij aan de waarheid te houden. Alle verhalen van mij die als hoofdpersoon Richard Simmillion hebben, horen tot hetzelfde autobiografische boek.' Willem Frederik Hermans In de loop van zijn carrière schreef Willem Frederik Hermans een aantal verhalen die alle het hoofdpersonage Richard Simmillion hebben, wiens levensloop een grote gelijkenis vertoont met die van de schrijver. In Richard Simmillion zijn deze vijf verhalen ('De elektriseermachine van Wimshurst', 'Het grote medelijden', 'Een toerist', 'Waarom schrijven?' en 'Dood en weggeraakt') voor het eerst in veertig jaar samengebracht. Eén ervan - 'Een toerist' uit 1979 - werd zelfs nooit eerder gebundeld en verschijnt nu voor het eerst in boekvorm. Richard Simmillion is een van de meest merkwaardige, eigenzinnige - en onvoltooid gebleven - autobiografieën die de Nederlandse literatuur rijk is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Willem Frederik Hermans
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023448945
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2010
Bestandsgrootte
676839 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Beschrijving

'Ik heb een kleine reeks nagenoeg geheel autobiografische verhalen geschreven en die kunt u herkennen aan het feit dat ze steeds dezelfde hoofdpersoon hebben. Als ik zeg autobiografische verhalen, dan bedoel ik dat ik er inderdaad niks bij verzonnen heb. Als ik een autobiografisch verhaal schrijf, dan probeer ik mij aan de waarheid te houden. Alle verhalen van mij die als hoofdpersoon Richard Simmillion hebben, horen tot hetzelfde autobiografische boek.' Willem Frederik Hermans

In de loop van zijn carrière schreef Willem Frederik Hermans een aantal verhalen die alle het hoofdpersonage Richard Simmillion hebben, wiens levensloop een grote gelijkenis vertoont met die van de schrijver. In Richard Simmillion zijn deze vijf verhalen ('De elektriseermachine van Wimshurst', 'Het grote medelijden', 'Een toerist', 'Waarom schrijven?' en 'Dood en weggeraakt') voor het eerst in veertig jaar samengebracht. Eén ervan - 'Een toerist' uit 1979 - werd zelfs nooit eerder gebundeld en verschijnt nu voor het eerst in boekvorm.
Richard Simmillion is een van de meest merkwaardige, eigenzinnige - en onvoltooid gebleven - autobiografieën die de Nederlandse literatuur rijk is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Willem Frederik Hermans
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023448945
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2010
Bestandsgrootte
676839 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
230

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99