Revalidatie bij chronisch obstructieve longziekten

Prijs € 99,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

R. Gosselink, M. Decramer

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek geeft u een actueel beeld van de behandeling van chronische obstructieve longziekten (COPD). Deze editie, van Rik Gosselink en Marc Decramer, is de opvolger van het eind jaren tachtig verschenen boek Fysiotherapie bij CARA. Sinds die eerste druk hebben er binnen het vakgebied aanzienlijke ontwikkelingen plaatsgevonden die bijvoorbeeld ertoe leidden dat het begrip CARA verdween. Momenteel wordt een onderscheid gemaakt tussen astma en COPD op het gebied van etiologie, pathofysiologie en de behandeling.Dergelijke essentiële veranderingen leverden een compleet nieuw boek op. De behandelingen zijn gewijzigd en de medicamenteuze therapie komt uitvoerig aan bod. De revalidatie van de COPD-patiënt staat evenwel centraal. In deze uitgave is dan ook een belangrijke plaats ingeruimd voor diagnostiek en behandeling met het oog op dat verbeterde revalidatieproces.Bij de behandeling van COPD zijn meerdere disciplines betrokken. Dit multidisciplinaire karakter maakt Revalidatie bij patiënten met chronisch obstructieve longziekten interessant voor fysiotherapeuten, longartsen, revalidatieartsen, huisartsen, internisten, verpleegkundigen, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, diëtisten en psychologen.Beide auteurs zijn hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Prof.dr. R. Gosselink (fysiotherapeut) is hoofd van de afdeling Kinesitherapie aan de Universitaire ziekenhuizen Leuven. Prof.dr. M. Decramer (long- en revalidatiearts) is kliniekhoofd Longziekten aan de Universitaire ziekenhuizen Leuven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Gosselink, M. Decramer
Uitgever
Springer Media B.V.
ISBN
9789036815444
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Beschrijving

Dit boek geeft u een actueel beeld van de behandeling van chronische obstructieve longziekten (COPD). Deze editie, van Rik Gosselink en Marc Decramer, is de opvolger van het eind jaren tachtig verschenen boek Fysiotherapie bij CARA. Sinds die eerste druk hebben er binnen het vakgebied aanzienlijke ontwikkelingen plaatsgevonden die bijvoorbeeld ertoe leidden dat het begrip CARA verdween. Momenteel wordt een onderscheid gemaakt tussen astma en COPD op het gebied van etiologie, pathofysiologie en de behandeling.

Dergelijke essentiële veranderingen leverden een compleet nieuw boek op. De behandelingen zijn gewijzigd en de medicamenteuze therapie komt uitvoerig aan bod. De revalidatie van de COPD-patiënt staat evenwel centraal. In deze uitgave is dan ook een belangrijke plaats ingeruimd voor diagnostiek en behandeling met het oog op dat verbeterde revalidatieproces.

Bij de behandeling van COPD zijn meerdere disciplines betrokken. Dit multidisciplinaire karakter maakt Revalidatie bij patiënten met chronisch obstructieve longziekten interessant voor fysiotherapeuten, longartsen, revalidatieartsen, huisartsen, internisten, verpleegkundigen, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, diëtisten en psychologen.

Beide auteurs zijn hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven. Prof.dr. R. Gosselink (fysiotherapeut) is hoofd van de afdeling Kinesitherapie aan de Universitaire ziekenhuizen Leuven. Prof.dr. M. Decramer (long- en revalidatiearts) is kliniekhoofd Longziekten aan de Universitaire ziekenhuizen Leuven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Gosselink, M. Decramer
Uitgever
Springer Media B.V.
ISBN
9789036815444
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99