Reumatologie

Prijs € 106,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Klachten van het bewegingsapparaat behoren tot de meest voorkomende redenen om naar een huisarts te gaan. Het is heel belangrijk om daarbij een onderscheid te maken tussen enerzijds klachten die vooral mechanisch van aard zijn, en vaak samenhangen met overbelasting, en anderzijds de klachten die berusten op een inflammator ziektebeeld. Deze indeling is de laatste 10-15 jaar veel belangrijker geworden, doordat met de introductie van biologicals, waaronder TNFa-blokkers,  de behandelingsmogelijkheden van reumatode artritis en de spondyloartritiden spectaculair zijn verbeterd. Hierbij is ook essentieel dat snel  opstarten van de behandeling een hoeksteen van het succes is: vroegtijdig doorverwijzen bij artritis, en ook bij verdenking daarop, zijn essentieel. Ook op het gebeid van de pathogenese, patroonherkenning van ziektebeelden, en imaging zijn de afgelopen 15 jaren grote stappen voorwaarts gemaakt binnen de reumatologie. Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor huisartsen, al dan niet in opleiding, maar ook basisartsen/medisch studenten en reumaverpleegkundigen/verpleegkundig specialisten zullen hier veel relevante informatie in kunnen vinden.Vrijwel alle hoofdstukken zijn in nauwe samenwerking met een huisarts tot stand gekomen, waarbij nadrukkelijk aan bod komt wat de huisarts zelf kan doen, en wanneer verwijzing naar de tweede lijn gewenst, of zelfs noodzakelijk is. Op deze manier is de relevantie voor de huisartspraktijk gegarandeerd.Het boek is opgebouwd uit een aantal clusters. Na algemeen inleidende hoofdstukken over anatomie, epidemiologie, anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek volgt een klachtgericht deel. De klachten zijn ingedeeld naar lokalisatie en worden geïllustreerd met casuïstiek. Daarnavolgt een ziektegericht deel waarin enkele ziektebeelden worden beschreven.Ten slotte is er een therapiedeel waarin alle mogelijkheden uitgebreid aan bod komen. Alle hoofdstukken worden waar nodig ondersteund met tabellen en figuren.Wij danken de auteurs die de energie hebben geleverd om hun kennis en ervaring in te brengen. De redactie is trots op het eindresultaat, en hoopt dat dit leerboek voor vele medici en paramedici  bruikbare en nuttige informatie zal opleveren voor hun werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Voorjaar 2015 De redactie

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806114
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
353

Beschrijving

Klachten van het bewegingsapparaat behoren tot de meest voorkomende redenen om naar een huisarts te gaan. Het is heel belangrijk om daarbij een onderscheid te maken tussen enerzijds klachten die vooral mechanisch van aard zijn, en vaak samenhangen met overbelasting, en anderzijds de klachten die berusten op een inflammator ziektebeeld. Deze indeling is de laatste 10-15 jaar veel belangrijker geworden, doordat met de introductie van biologicals, waaronder TNFa-blokkers,  de behandelingsmogelijkheden van reumatode artritis en de spondyloartritiden spectaculair zijn verbeterd. Hierbij is ook essentieel dat snel  opstarten van de behandeling een hoeksteen van het succes is: vroegtijdig doorverwijzen bij artritis, en ook bij verdenking daarop, zijn essentieel. Ook op het gebeid van de pathogenese, patroonherkenning van ziektebeelden, en imaging zijn de afgelopen 15 jaren grote stappen voorwaarts gemaakt binnen de reumatologie.

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor huisartsen, al dan niet in opleiding, maar ook basisartsen/medisch studenten en reumaverpleegkundigen/verpleegkundig specialisten zullen hier veel relevante informatie in kunnen vinden.
Vrijwel alle hoofdstukken zijn in nauwe samenwerking met een huisarts tot stand gekomen, waarbij nadrukkelijk aan bod komt wat de huisarts zelf kan doen, en wanneer verwijzing naar de tweede lijn gewenst, of zelfs noodzakelijk is. Op deze manier is de relevantie voor de huisartspraktijk gegarandeerd.

Het boek is opgebouwd uit een aantal clusters. Na algemeen inleidende hoofdstukken over anatomie, epidemiologie, anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek volgt een klachtgericht deel. De klachten zijn ingedeeld naar lokalisatie en worden geïllustreerd met casuïstiek. Daarna
volgt een ziektegericht deel waarin enkele ziektebeelden worden beschreven.Ten slotte is er een therapiedeel waarin alle mogelijkheden uitgebreid aan bod komen. Alle hoofdstukken worden waar nodig ondersteund met tabellen en figuren.

Wij danken de auteurs die de energie hebben geleverd om hun kennis en ervaring in te brengen. De redactie is trots op het eindresultaat, en hoopt dat dit leerboek voor vele medici en paramedici  bruikbare en nuttige informatie zal opleveren voor hun werkzaamheden in de dagelijkse praktijk.

Voorjaar 2015 De redactie

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806114
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
353

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99