Rembrandts engel

bijbelverhalen van een schilder

Prijs € 29,50

Niet beschikbaar

A.M. Spijkerboer

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het meest emotionele moment in een bijbelverhaal - dat koos Rembrandt om te tekenen, te etsen of te schilderen. Zijn meesterschap nodigt de hedendaagse kijker uit om deelgenoot te worden van zo'n dramatisch moment.Dit boek bevat verhalende reeksen zoals die over de aartsvaders, Simson, David, Ester en Tobit; allen bijbelfiguren aan wie Rembrandt opvallend veel aandacht heeft besteed. Daarnaast zijn hoofdstukken opgenomen over werk rond Marcus, rond Kerst en rond de lijdenstijd en Pasen.Anne Marijke Spijkerboer leidt de kijker door Rembrandts bijbelse afbeeldingen. Haar kennis van Rembrandts techniek gecombineerd met de theologische signaleringen maken dit boek tot een kijk-feest. De titel 'Rembrandts engel' is voortgekomen uit het vermoeden dat Rembrandt beslist zijn eigen genius, zijn eigen inspirerende engel gehad moet hebben. Daarnaast fascineren de vliegende wezens zoals Rembrandt die regelmatig uitbeeldt: ze zijn overweldigend, maar ook ontroerend. Ook zijn ze vaak echt geestig, getuige bijvoorbeeld de soevereine, vrolijke en hartelijke manier waarop zijn wegvliegende engelen zich in de vlucht nog eens omdraaien om de achterblijvers toe te zwaaien. Zo kan een afscheid eruitzien.Het boek bevat tachtig afbeeldingen en is volledig fullcolour gedrukt. De bijbehorende bijbelpassages zijn afkomstig uit de Naardense Bijbel. Er is een speciale gebruiksaanwijzing toegevoegd om met het boek in groepen te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld suggesties voor museumbezoek. De afbeeldingen zijn via www.skandalon.nl te downloaden, voor o.a. gebruik in drukwerk en bij presentaties. De uitvoering Het is een duurzaam en mooi uitgevoerd boek met tachtig afbeeldingen en 240 pagina's volledig fullcolour gedrukt. De bladspiegel is royaal: 24,5 x 17,5 centimeter. Hierdoor komen de afbeeldingen, die veelal paginagroot zijn afgedrukt, goed tot hun recht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.M. Spijkerboer
Uitgever
Skandalon
ISBN
9789076564180
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
237

Beschrijving

Het meest emotionele moment in een bijbelverhaal - dat koos Rembrandt om te tekenen, te etsen of te schilderen. Zijn meesterschap nodigt de hedendaagse kijker uit om deelgenoot te worden van zo'n dramatisch moment.

Dit boek bevat verhalende reeksen zoals die over de aartsvaders, Simson, David, Ester en Tobit; allen bijbelfiguren aan wie Rembrandt opvallend veel aandacht heeft besteed. Daarnaast zijn hoofdstukken opgenomen over werk rond Marcus, rond Kerst en rond de lijdenstijd en Pasen.

Anne Marijke Spijkerboer leidt de kijker door Rembrandts bijbelse afbeeldingen. Haar kennis van Rembrandts techniek gecombineerd met de theologische signaleringen maken dit boek tot een kijk-feest. De titel 'Rembrandts engel' is voortgekomen uit het vermoeden dat Rembrandt beslist zijn eigen genius, zijn eigen inspirerende engel gehad moet hebben. Daarnaast fascineren de vliegende wezens zoals Rembrandt die regelmatig uitbeeldt: ze zijn overweldigend, maar ook ontroerend. Ook zijn ze vaak echt geestig, getuige bijvoorbeeld de soevereine, vrolijke en hartelijke manier waarop zijn wegvliegende engelen zich in de vlucht nog eens omdraaien om de achterblijvers toe te zwaaien. Zo kan een afscheid eruitzien.

Het boek bevat tachtig afbeeldingen en is volledig fullcolour gedrukt. De bijbehorende bijbelpassages zijn afkomstig uit de Naardense Bijbel. Er is een speciale gebruiksaanwijzing toegevoegd om met het boek in groepen te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld suggesties voor museumbezoek. De afbeeldingen zijn via www.skandalon.nl te downloaden, voor o.a. gebruik in drukwerk en bij presentaties.

De uitvoering
Het is een duurzaam en mooi uitgevoerd boek met tachtig afbeeldingen en 240 pagina's volledig fullcolour gedrukt. De bladspiegel is royaal: 24,5 x 17,5 centimeter. Hierdoor komen de afbeeldingen, die veelal paginagroot zijn afgedrukt, goed tot hun recht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.M. Spijkerboer
Uitgever
Skandalon
ISBN
9789076564180
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
237

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99