Religie voor in bed, op het toilet of in bad

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Krijger

Hardback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Religie voor in bed, op het toilet of in bad' kijkt naar godsdienst als universeel fenomeen. Enerzijds als poging van de mens het universum en zijn bestaan daarin te verklaren en anderszins als reactie van de mens op openbaringen van een hogere macht of op mystieke ervaringen of inzichten. Eeuwenlang al beïnvloedt het geloof in een hogere macht het alledaagse leven van de mens. Of je je daar nu bewust van bent of niet. 'Religie voor in bed, op het toilet of in bad' behandelt niet alleen de oorsprong, bronnen, het leven en de regels van de grote wereldreligies, maar kijkt ook naar de functie van religie in het hedendaags leven, het ontstaan van nieuwe religies en de kritiek op religieuze organisaties en leiders. Onderwerpen die in 'Religie voor in bed, op het toilet of in bad' onder meer worden behandeld, zijn:*De belangrijkste levensbeschouwingen: animisme, polytheïsme, monotheïsme, deïsme, pantheïsme en panentheïsme*De betekenis van het woord religie*Beknopte beschrijving van de grootste wereldreligies met hun belangrijkste grondleggers zoals Krishna, Boeddha, Christus en Mohammed*Het hiernamaals: reïncarnatie, hemel of hel*De beoefening van religie en spiritualiteit in het moderne dagelijkse leven*Is religie opium voor het volk?*Oude religie en nieuwe spiritualiteit*Pausen, lama's, priesters, goeroes en andere religieuze leidersHet boek is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar religie, voor mensen die de smaak van religie al te pakken hebben en voor oudgedienden die hun horizon willen verbreden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Krijger
Uitgever
Uitgeverij MUS
ISBN
9789045315010
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

'Religie voor in bed, op het toilet of in bad' kijkt naar godsdienst als universeel fenomeen. Enerzijds als poging van de mens het universum en zijn bestaan daarin te verklaren en anderszins als reactie van de mens op openbaringen van een hogere macht of op mystieke ervaringen of inzichten. Eeuwenlang al beïnvloedt het geloof in een hogere macht het alledaagse leven van de mens. Of je je daar nu bewust van bent of niet. 'Religie voor in bed, op het toilet of in bad' behandelt niet alleen de oorsprong, bronnen, het leven en de regels van de grote wereldreligies, maar kijkt ook naar de functie van religie in het hedendaags leven, het ontstaan van nieuwe religies en de kritiek op religieuze organisaties en leiders.

Onderwerpen die in 'Religie voor in bed, op het toilet of in bad' onder meer worden behandeld, zijn:
*De belangrijkste levensbeschouwingen: animisme, polytheïsme, monotheïsme, deïsme, pantheïsme en panentheïsme
*De betekenis van het woord religie
*Beknopte beschrijving van de grootste wereldreligies met hun belangrijkste grondleggers zoals Krishna, Boeddha, Christus en Mohammed
*Het hiernamaals: reïncarnatie, hemel of hel
*De beoefening van religie en spiritualiteit in het moderne dagelijkse leven
*Is religie opium voor het volk?
*Oude religie en nieuwe spiritualiteit
*Pausen, lama's, priesters, goeroes en andere religieuze leiders

Het boek is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar religie, voor mensen die de smaak van religie al te pakken hebben en voor oudgedienden die hun horizon willen verbreden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Krijger
Uitgever
Uitgeverij MUS
ISBN
9789045315010
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99