Rekenproblemen? Oplossen en diagnosticeren met rekenwonders

Handleiding rekenproblemen oplossen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Projectgroep Rekenwonders

Paperback | December 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sommige leerlingen hebben moeite met rekenen. Er zijn onderdelen die ze maar niet in de vingers krijgen of waarop ze geheel uitvallen. Hoe kunnen we deze leerlingen helpen? Meer oefenen met de bestaande methode is meestal niet toereikend. De gebruikte didactiek werkt bij deze leerlingen immers niet. Wat wél werkt:*overstappen op een 'nieuwe' didactiek (stap voor stap); *aansluiten bij wat de leerling al kan; *alle handelingsniveaus benutten bij het aanleren van nieuwe vaardigheden; *leerlingen aanspreken op hun visuele brein. Dit vindt u terug in de methode Rekenwonders. Rekenwonders (gebaseerd op de Singapore-rekendidactiek) is uitermate geschikt als remediërend materiaal. Het programma focust op het ontwikkelen van probleemoplossend denkvermogen en leert kinderen betekenisvol leren en conceptueel begrip. Rekenwonders is in te zetten naast alle andere reken-wiskundemethodes die op veel Nederlandse basisscholen worden gebruikt. Deze handleiding geeft aan:*hoe u rekenproblemen opspoort en hoe u leerlingen verder kunt helpen. Dit beschrijft een aanpak die u ook los van Rekenwonders zou kunnen gebruiken. *in welk boek een rekenonderwerp wordt behandeld in de methode Rekenwonders. De referentieniveaus 1F en 1S zijn beschreven op herkenbare subdomeinen. Er is aangegeven waar deze 1F- en 1S-kwaliteiten zijn terug te vinden in Rekenwonders, zodat u gericht aan de slag kunt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Projectgroep Rekenwonders
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789461182104
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
56

Beschrijving

Sommige leerlingen hebben moeite met rekenen. Er zijn onderdelen die ze maar niet in de vingers krijgen of waarop ze geheel uitvallen. Hoe kunnen we deze leerlingen helpen? Meer oefenen met de bestaande methode is meestal niet toereikend. De gebruikte didactiek werkt bij deze leerlingen immers niet. Wat wél werkt:
*overstappen op een 'nieuwe' didactiek (stap voor stap);
*aansluiten bij wat de leerling al kan;
*alle handelingsniveaus benutten bij het aanleren van nieuwe vaardigheden;
*leerlingen aanspreken op hun visuele brein.

Dit vindt u terug in de methode Rekenwonders. Rekenwonders (gebaseerd op de Singapore-rekendidactiek) is uitermate geschikt als remediërend materiaal. Het programma focust op het ontwikkelen van probleemoplossend denkvermogen en leert kinderen betekenisvol leren en conceptueel begrip. Rekenwonders is in te zetten naast alle andere reken-wiskundemethodes die op veel Nederlandse basisscholen worden gebruikt. Deze handleiding geeft aan:
*hoe u rekenproblemen opspoort en hoe u leerlingen verder kunt helpen. Dit beschrijft een aanpak die u ook los van Rekenwonders zou kunnen gebruiken.
*in welk boek een rekenonderwerp wordt behandeld in de methode Rekenwonders. De referentieniveaus 1F en 1S zijn beschreven op herkenbare subdomeinen. Er is aangegeven waar deze 1F- en 1S-kwaliteiten zijn terug te vinden in Rekenwonders, zodat u gericht aan de slag kunt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Projectgroep Rekenwonders
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789461182104
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
56

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99