Rekenkronkels

wispelturigheid van cijfers en getallen

Prijs € 14,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

J. Newton Friend

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Cijfers en getallen zijn veel boeiender en amusanter dan veel mensen denken. Wie daaraan mocht twijfelen, zal zich gewonnen moeten geven aan Newton Friend, die er zijn hobby van gemaakt heeft merkwaardige feiten over en eigenschappen van getallen en cijfers te verzamelen en die een grote verzameling rekenkundige puzzels heeft aangelegd. Hoe heeft de mens leren tellen en waar komen onze tegenwoordige getallen vandaan? Wie vond de nul uit? Hoe moet je vermenigvuldigen met Romeinse cijfers? Hoe is te bewijzen dat 1 = 0 en 3 = 2? Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de vele wetenswaardigheden en wispelturigheden die in dit boek te vinden zijn. De mens is door de eeuwen heen geboeid geweest door getallen: de oude getalmagie en het bijgeloof dat zelfs nu nog aan het getal 13 kleeft, zijn daarvoor een aantal aanwijzingen. Dat het getal in onze tijd, waarin het rekenwonder zijn plaats heeft moeten afstaan aan het "rekentuig", nog altijd boeiend en onderhoudend kan zijn, wordt overtuigend bewezen door de rekenkronkels die hier zijn bijeengebracht. Om dit boek te begrijpen en er plezier aan te beleven is geen bijzondere wiskundige kennis vereist.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Newton Friend
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031503797
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Cijfers en getallen zijn veel boeiender en amusanter dan veel mensen denken. Wie daaraan mocht twijfelen, zal zich gewonnen moeten geven aan Newton Friend, die er zijn hobby van gemaakt heeft merkwaardige feiten over en eigenschappen van getallen en cijfers te verzamelen en die een grote verzameling rekenkundige puzzels heeft aangelegd.
Hoe heeft de mens leren tellen en waar komen onze tegenwoordige getallen vandaan? Wie vond de nul uit? Hoe moet je vermenigvuldigen met Romeinse cijfers? Hoe is te bewijzen dat 1 = 0 en 3 = 2? Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit de vele wetenswaardigheden en wispelturigheden die in dit boek te vinden zijn. De mens is door de eeuwen heen geboeid geweest door getallen: de oude getalmagie en het bijgeloof dat zelfs nu nog aan het getal 13 kleeft, zijn daarvoor een aantal aanwijzingen. Dat het getal in onze tijd, waarin het rekenwonder zijn plaats heeft moeten afstaan aan het "rekentuig", nog altijd boeiend en onderhoudend kan zijn, wordt overtuigend bewezen door de rekenkronkels die hier zijn bijeengebracht. Om dit boek te begrijpen en er plezier aan te beleven is geen bijzondere wiskundige kennis vereist.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Newton Friend
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031503797
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99