Reizen langs de waterkant

E ecologie van de dwergstern sterna albifrons op de hooge platen

Prijs € 19,50

Uitverkocht

René Beijersbergen

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Dwergstern (Sterna albifrons) is de kleinste sternsoort. De kleine zeevogel met de grijze vleugels, zwarte pet, wit voorhoofd en een gele snavel bewoont de kusten van alle continenten en in Europa van het noorden van Zweden tot aan de Middellandse Zee. In Nederland broedt de Dwergstern op stille zandstranden op onze Waddeneilanden en in de Zeeuwse Delta, met name de Hooge Platen in de monding van de Westerschelde. Ze voedt zich in hoofdzaak met kleine vis. De Dwergstern is gevoelig voor verstoringen, en door de afname van zijn leefgebied heeft deze soort het overal moeilijk. De Dwergstern staat in de meeste landen van Europa op de Rode lijst van bedreigde soorten.Op een toegankelijke wijze beschrijft auteur René Beijersbergen zijn jarenlange onderzoek naar de Dwergstern. Zijn sfeervolle impressies van de vele bezoeken aan de Hooge Platen en andere broedgebieden van de Dwergstern doen denken aan reisverhalen. Geleidelijk maakt hij de lezer vertrouwd met de complexere aspecten van zijn onderzoek. Met behulp van afbeeldingen en grafieken komt de migratie aan bod, naast de broedbiologie alsmede de voedsel- en de nestplaatsecologie. De Westerschelde is door het menselijk handelen een veranderend ecosysteem geworden met gevolgen voor de opgroeikansen van kleine vis en de stabiliteit van de broedstranden. Het effect van al deze veranderingen en verstoringen hebben invloed op het leven van de Dwergstern. Een uitermate boeiende inleiding in het gedrag van de Dwergstern, interessant voor liefhebbers van vogels en natuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
René Beijersbergen
Uitgever
Eburon
ISBN
9789463010177
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Beschrijving

De Dwergstern (Sterna albifrons) is de kleinste sternsoort. De kleine zeevogel met de grijze vleugels, zwarte pet, wit voorhoofd en een gele snavel bewoont de kusten van alle continenten en in Europa van het noorden van Zweden tot aan de Middellandse Zee. In Nederland broedt de Dwergstern op stille zandstranden op onze Waddeneilanden en in de Zeeuwse Delta, met name de Hooge Platen in de monding van de Westerschelde. Ze voedt zich in hoofdzaak met kleine vis. De Dwergstern is gevoelig voor verstoringen, en door de afname van zijn leefgebied heeft deze soort het overal moeilijk. De Dwergstern staat in de meeste landen van Europa op de Rode lijst van bedreigde soorten.

Op een toegankelijke wijze beschrijft auteur René Beijersbergen zijn jarenlange onderzoek naar de Dwergstern. Zijn sfeervolle impressies van de vele bezoeken aan de Hooge Platen en andere broedgebieden van de Dwergstern doen denken aan reisverhalen. Geleidelijk maakt hij de lezer vertrouwd met de complexere aspecten van zijn onderzoek. Met behulp van afbeeldingen en grafieken komt de migratie aan bod, naast de broedbiologie alsmede de voedsel- en de nestplaatsecologie. De Westerschelde is door het menselijk handelen een veranderend ecosysteem geworden met gevolgen voor de opgroeikansen van kleine vis en de stabiliteit van de broedstranden. Het effect van al deze veranderingen en verstoringen hebben invloed op het leven van de Dwergstern. Een uitermate boeiende inleiding in het gedrag van de Dwergstern, interessant voor liefhebbers van vogels en natuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
René Beijersbergen
Uitgever
Eburon
ISBN
9789463010177
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99